Reset Password

Your search results

Avoriaz

30/04/2020 by sneeuwchalets

Avoriaz is een uitstekende uitvalsbasis voor uw wintersportvakantie in Portes du Soleil. Alle appartementen aan de piste liggen en u kunt letterlijk de deur uit skiën. Het dorp is vooral geschikt voor gezinnen.

Avoriaz

Avoriaz was het hersenkind van de lokale Olympische kampioen Jean Vuarnet die in Morzine woonde en de taak had om de pistes in het gebied uit te breiden. Hij begon met de ontwikkeling van de noordkant van de berg Hauts Fort en nam enkele radicale Franse architechts in dienst die zich lieten inspireren door de ideeën van Le Corbusier. Ze dachten aan een autovrij dorp, gelegen op een klif, met straten die ook dienst deden als skipistes, en met hout beklede gebouwen die in harmonie waren met hun omgeving.

Het Hotel les Dromonts werd op tijd geopend voor Kerstmis 1966 en trok de Franse jetset aan die ertoe leidde dat Avoriaz de naam “St Tropez de neige” kreeg. Er was zelfs een filmfestival dat 20 jaar duurde en vele beroemdheden aantrok, waaronder Brigette Bardot en Stephen Spielberg .

Hoewel het tegenwoordig minder glamoureus is, vormt Avoriaz nog steeds een uitstekende uitvalsbasis voor uw Portes du Soleil wintersportvakantie. Alle appartementen liggen aan de piste en u kunt letterlijk voor de deur uit skiën. Het dorp is vooral geschikt voor gezinnen.

De stad is de laatste tijd flink uitgebreid met verschillende nieuwe ontwikkelingen. In 2012 is het waterpark Aquariaz geopend. Het is een oase van tropische groene jungle in de bergen en ook in het hart van het resort en erg leuk voor kinderen.

Het skiën

Avoriaz ligt midden in de Portes du Soleil met verbindingen naar alle andere grote dorpen. De skiliften zijn allemaal snel en veel zijn de afgelopen jaren geüpgraded.

The Stash

Er zijn beginnersgebieden dicht bij de stad en langs het Super Morzine-plateau. Boven de stad heeft les Hauts Forts meer deskundige pistes zoals de ‘Coupe du Monde’ en de Linderets-vallei heeft veel mooie tussenliggende pistes die door de bomen slingeren. Hier vind je “The Stash”, een leuk, onvoorbereid gebied om te weven door ver uit elkaar staande bomen in het bos en rond of op natuurlijke houten obstakels. Kinderen zullen er dol op zijn!

Waar te eten

Changabang in het centrum van het dorp, direct naast de piste, staat bekend om hun zelfgemaakte hamburgers, waaronder veganistische opties en heerlijke wraps en salades.

Probeer voor een avondje uit met een verschil de beroemde ‘ijsbar’, Village Igloo, gelegen aan de pistes boven de Prodains-gondel. Ze bieden fondue-avonden. Wanneer u een stevige kaasfondue kunt eten, omringd door ijssculpturen in een gigantische iglo.

Voor lekker eten La Réserve in het centrum van de stad heeft veel interessante en innovatieve gerechten op het menu, allemaal geserveerd in een chique moderne eetkamer met grote ramen en houten vloeren, muren en plafonds.

Voor de lunch op de pistes is Cookie Café bovenaan de Mosettes-lift aan de Zwitserse grens het hoogste restaurant in de Portes du Soleil. Er hangt een gezilge-sfeer met een prachtige bergrug die vaak boven de wolken hangt.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief