Reset Password

Your search results
11/04/2020

Ischgl worden onderzocht op inactiviteit van het coronavirus, aangezien het skiën in heel Europa stopt – Coronavirus-update.

Ongehoord tijden

Het is een gekke maand geweest voor de Europese ski-industrie. Het lijkt moeilijk te geloven dat slechts 4 weken geleden iedereen normaal van zijn skivakantie genoot, zich niet bewust van de ongehoorde controles die bijna alle skigebieden zouden sluiten en al die vakanties zouden beëindigen!

De eerste tekenen kwamen toen 8 maart Aosta-vallei in Italië de beslissing nam om al hun skigebieden te sluiten, inclusief verbindingen naar Chamonix in Frankrijk. Dit werd zeer snel gevolgd door de aankondiging dat alle skigebieden in het land zouden sluiten als onderdeel van de landelijke opsluiting die op 9 maart was aangekondigd.

Dit werd op 10 maart gevolgd met het nieuws dat de stad Ischgl in Oostenrijk al hun grote après-skibars sloot nadat een barman die bij een van hen werkte positief testte op corona-virus. De volgende dag lieten de autoriteiten alle skigebieden in Tirol de rest van het seizoen sluiten en plaatsten de steden St Anton en Ischgl onder quarantaine.

Een grote schok kwam op 14 maart toen alle skigebieden in Frankrijk moesten sluiten, maar pas nadat alle aankomsten voor een drukke zaterdag in maart al waren aangekomen en nu weer naar huis moesten. De Franse autoriteiten werden bekritiseerd omdat ze de sluitingen niet eerder aankondigden om een reischaos te voorkomen met een verkeersopstopping van 27 km boven Bourg St Maurice in de Tarentaisse-vallei en overbezetting op verschillende luchthavens.

Oostenrijk sloot al snel de rest van hun skigebieden samen met Zwitserland, Duitsland, Spanje en Noorwegen. In een korte week was de enige plaats waar het nog mogelijk was om te skiën in Europa, in Sweeden, een land dat zich verzette tegen de strenge bewegingscontroles die nu in de meeste Europese landen gelden.

Onderzoeken in Ischgl

Nu is gebleken dat Ischgl een van de corona-virus-hotspots van Oostenrijk was met een van de grootste clusters van gevallen van het land, waarbij meer dan 600 infecties betrokken waren en het stadsbestuur moet nu worden onderzocht op beschuldigingen dat de stad niet snel genoeg handelde om de virus.

Er wordt beweerd dat het virus werd overgedragen in de apres-ski-locaties en feestgangers brachten het vervolgens terug naar hun thuisland. Bezoekers uit IJsland, Denemarken,

Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk zijn naar verluidt begonnen met het testen van positief op coronavirus na terugkeer uit het skigebied begin maart. Oostenrijkse aanklagers hebben deze week een onderzoek geopend naar beschuldigingen dat vermoedelijke infecties in de badplaats Ischgl zijn verdoezeld.

De burgemeester van Ischgl, Werner Kurztold, heeft tegen de Duitse krant Der Spiegel gezegd: “We hebben alle voorschriften tijdig geïmplementeerd.” De sluiting was “een ramp” voor de stad, voegde hij eraan toe.

De IJslandse autoriteiten hadden Ischgl op 5 maart echter al op hetzelfde niveau als Wuhan in China of Iran tot risicogebied verklaard. De IJslandse waarschuwing werd afgegeven nadat vakantiegangers die uit Ischgl terugkeerden, positief waren getest op het coronavirus. Gealarmeerd door het IJslandse besluit begon Noorwegen met het testen van terugkeerders uit Tirol. Het resultaat was dat van de 1198 geïnfecteerden er 491 het virus uit Oostenrijk hadden, voornamelijk uit Tirol.

Het duurde echter nog negen dagen voordat de Oostenrijkse regering maatregelen had genomen om het gebied te isoleren.

Geen skiën meer in Europa

Hoewel er nog steeds opsluitingsmaatregelen van kracht zijn in Frankrijk en Italië, begint de regering in Oostenrijk de controle al langzaam op te heffen. Skigebieden blijven echter gesloten. Ondertussen sluiten in Sweeden, het laatste land met skiën in Europa, alle skigebieden deze week omdat het land strengere controles introduceert, zodat het skiën nu tot volgend seizoen voorbij is, of misschien deze zomer als de gletsjers open kunnen. We hopen het zeker!

Stay Safe!

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief