Reset Password

Your search results
24/10/2019

De beste geheime plekjes in Les 3 Vallées

St Martin de Belleville

Als het grootste skigebied ter wereld, is Les Trois Vallées ZO groot dat er voor iedereen voldoende ruimte is! Het is ook één van de meest populaire skigebieden ter wereld, dus hoe vindt u die geheime plekjes waar u de piste praktisch voor uzelf heeft en niet in de rij hoeft te staan bij de skilift?

Het antwoord is om het aan een inwoner te vragen, dus vroegen we de mensen van Ski Talini, gevestigd in het mooie dorp St Martin de Belleville, om deze gids samen te stellen voor de beste geheime plekjes van Les Trois Vallées.

Belleville Vallei

Val Thorens, Lift: Moraine

Vaak bezocht door freeriders of mensen met off-piste gidsen die de bossen in trekken, is dit een rustige plek met een prachtig uitzicht: neem de Moraine-lift gevolgd door Col en u zal de sobere schoonheid van de Glacier de Chavière op 3130 m kunnen overzien. De rode Col-piste split zich in een keuze uit twee blauwe pistes terug naar beneden.

Les Menuires, Lift: Masse 2

We begrijpen niet helemaal waarom niet meer skiërs de moeite nemen om naar La Pointe de la Masse te gaan. Op 2804m heeft het adembenemende uitzichten en een goede, lange rode piste – Fred Covili – dat snel skiën aanbiedt. Sterkere skiërs zouden de Lac Noir-lift moeten plannen voor een afdaling via de zwarte piste met dezelfde naam. De top van La Masse is de thuisbasis van een knap beest uit hout gehouwen – een enorme steenbok die zeker in uw vakantiekiekjes zal voorkomen!

St Martin de Belleville, Lift: Olympic

Het immer populaire Jeruzalem is een must-skipiste voor vrijwel elke halfgevorderde skiër op wintersportvakantie in Les Trois Vallées. De naburige Pramint is de rustigere manier om dezelfde plek te bereiken, maar er zijn er nog minder mensen die de Olympische stoeltjeslift naar Roc de Fer op 2290m nemen en vervolgens de mooie blauwe Verdet-piste nemen.

Lege Pistes!

Méribel Vallei

Méribel Dorp, Lift: Altiport

Als het idee van een kleine avontuurlijke ski gevolgd door een heerlijke lunch op een romantische plek u aanspreekt, dan moet de Clos Bernard zeker op uw “ski-bucket lijst” staan in Les Trois Vallées. Vlak na de ‘Piste des Animaux’, onder de Loze-stoeltjeslift, houdt u uw ogen open voor borden die naar het restaurant Clos Bernard leiden. Het pad leidt u door de bomen en het langlaufpad, maar staat goed aangegeven. U wordt begroet door een charmant plekje met een heel mooi restaurant – vlees dat op open vuur is bereid, is hun specialiteit. De uitgang is minder goed uitgegeven, maar de vlaggen (en sporen) banen zich uiteindelijk naar de blauwe Lapin-piste die u naar de Golf-stoeltjeslift brengt om terug te gaan naar Méribel Chaudanne.

Méribel Mont de la Challe, Lift: Roc de Tougne

Een geheime plek die populair is bij de lokale bevolking op een poederdag. Er was veel geklaag over de nieuwe stoeltjeslift ter vervanging van de sleepjeslift die dit gebied zouden openen voor meer verkeer. Het lijkt echter nog steeds rustig en er zijn ’s middags nog steeds verse tracks te vinden, dus het is de moeite waard om de Bartavelle en Lagopède pistes toe te voegen aan uw ‘things to do’-lijst op een Méribel ski-dag, vooral omdat het ’s ochtends snel bereikt kan worden via de Gros Tougre blue en de Teppes-stoeltjeslift.

Courchevel Vallei

Courchevel Moriond, Lift: Chapelets

Chapelets piste in Courchevel Moriond

Aan het uiterste oostzijde van Les Trois Vallées ligt Courchevel Moriond, die op zichzelf al een reis waard is voor de relaxte, blauwe pistes (en een drankje op het zonnige terras van Le Bel Air!) Om het verste punt te bereiken, neemt u de rode Chapelets bovenaan Signal – het is een lang en kronkelig rode piste dat de hele dag rustig is en een prachtige plek in de bomen heeft.

Courchevel 1850 Lift: Creux Noir

it vrij oude stoeltjeslift is niet altijd open, maar het is de moeite waard om naar boven te gaan als het wel open is! Het uitzicht vanaf de top op 2705m is echt spectaculair. Het is de moeite waard hier even te pauzeren, want de zwarte en rode pistes die terug leiden naar Creux kunnen hobbelig zijn en een beetje uitdagend! Als alternatief is er een weg die terug leidt naar de Meribel-vallei.

Courchevel Le Praz, Lift:Chenus

Deze gondel uit 1850 is over het algemeen rustiger dan de naburige Verdons, dus neem plaats tot aan de top en volg de borden naar Courchevel Le Praz. Er is een keuze uit twee mooie lange zwarte pistes door de bomen: Jockeys leidt naar de rode Murettes als u de voorkeur geeft aan iets rustiger. Neem de Foret-stoel en ga terug naar het westen via de minder gegruikte Col de la Loze-link naar Meribel.

Wat zijn je favoriete pistes of off-pistes in les 3 Vallées, laat ons weten welke we hebben gemist in de reacties hieronder.

Tekst: Caitlin Smith Ski Talini

Afbeeldingen: Ski Talini & Courchevel Office de Tourisme

Category: Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief