Reset Password

Your search results
23/11/2021

De beste skipistes in Les Gets en Morzine

© Office de Tourisme Morzine

Het skigebied van Les Gets en Morzine beslaat vele kilometers fantastisch skiën voor alle niveaus. Dus, als je nieuw bent in het gebied, of zelfs als je dat niet bent, hebben we Taste the Alps, die Chalet Sandy in Les Gets runt, gevraagd om deze blog samen te stellen als een gids voor de beste skipistes in Les Gets en Morzine. Lees verder voor suggesties van enkele geweldige routes voor verschillende vaardigheden en sneeuwcondities.

Het andere geweldige aan Les Gets en Morzine is natuurlijk dat ze ook deel uitmaken van het enorme skigebied Portes du Soleil, een van de grootste van Europa met maar liefst 650 km aan skipistes. Er is ook een aantal geweldige free riding in les Portes du Soleil.

Avonturen voor beginners

Als je voor het eerst in Les Gets gaat skiën – nadat je de meeste ochtenden in de skischool hebt doorgebracht met het verkennen van de brede blauwe pistes van Chavannes – kan de wens om verder weg te gaan sterk zijn, maar voor nerveuze beginners de gedachte aan onbekend terrein en per ongeluk belanden op een zwarte piste kan erg ontmoedigend zijn! Gelukkig kun je niet echt een verkeerde afslag nemen; alle gebieden zijn duidelijk met elkaar verbonden door blauwe pistes en tracks en de meeste stoeltjesliften stoppen op de top van een selectie van pistes.

© Taste the Alps

Onze favorieten voor beginners die net beginnen te verkennen, zijn de ‘Reine des Pres’ en ‘Renardiere’ in de Ranfolly Bowl – twee brede, uitgestrekte blauwe pistes die perfect zijn om te oefenen met het koppelen van die parallelle bochten! Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer avontuur, ga naar de ‘Vorosses’-run op La Turche, maar zorg ervoor dat je comfortabel bent op sleepliften en dat je op weg naar beneden stopt voor een fantastische lunch in restaurant La Paika!

Plezier voor gezinnen

© Taste the Alps

Laten we eerlijk zijn – de kinderen pikken het skiën zo snel op dat het na een paar skivakanties in Les Gets moeilijk is om ze bij te houden op de piste! Warme chocolademelk als brandstof en leuke kleine avonturen door de bomen zullen hen bezig houden op de piste, terwijl de ouders de sprongen kunnen vermijden als dat nodig is! De ‘Choucas’-run is een langzame, gemakkelijke run, maar heeft een aantal geweldige kleine tracks tussen de bomen met sprongen, plotselinge bochten en dalen voor de jongere om te verkennen – allemaal in het zicht van de officiële track! Voor meer plezier voor gevorderden zijn er enkele geweldige paden door de bomen op de piste ‘Melezes’ die naar Perrieres loopt.

‘Piste 64’ heeft nu een geweldig sneeuwpark voor beginnende waaghalzen die hun springtechnieken perfectioneren. Een ideale pitstop is Altitude Lodge, gelegen aan de voet van Piste 64 bij de sleeplift, die een van de beste warme chocolademelk doet die je ooit zult ervaren! Als de kinderen hun voorwaartse salto’s hebben geperfectioneerd, ga dan naar het Nyon-snowpark om de pro’s in actie te zien!

Off-piste avonturen

© Taste the Alps

Hier komen we echt van pas… Er is geweldig off-piste skiën in Les Gets en onze favoriete berg Mont Chery wint elke keer voor ons. Als er verse sneeuw ligt, blijf dan niet hangen voor een tweede ontbijt – neem de eerste lift naar de Mont Chery en je kunt urenlang genieten van verse tracks! Hoewel er aan die kant geen officiële ‘free ride’-zones zijn, zijn er tal van gebieden om op eigen risico te verkennen (we raden ten zeerste een gids aan als u niet bekend bent met het gebied), vooral aan de achterkant tussen ‘Marmottes’ en ‘ Moeflon’. Mont Chery is een klein skigebied, maar als de omstandigheden goed zijn kun je keer op keer van dezelfde afdalingen genieten zonder je te vervelen! Een must is lunchen in de Grande Ourse – Lobster Tartiflette is iets dat iedereen een keer in zijn leven moet hebben meegemaakt!

Andere geweldige lokale off-piste gebieden zijn de free ride zone op Chamossiere – niet voor angsthazen – en onder de ‘Mouille au Chat’ stoeltjeslift.

Gevorderd pisteskiën & buckelpistes

© Taste the Alps

Scherpe, ongerepte, corduroy pistes doen ons altijd toegeven aan de verleiding van een snelle carving en de beste runs daarvoor aan de kant van Chavannes zijn ‘Tulipe’ in de kom en ‘Melezes’ op Perrieres. Beide hebben een geweldige camber voor snelheid en zijn breed met voldoende ruimte om te oefenen met carven. Een andere geweldige run is ‘Lievre’ op de voorkant van Mont Chery, met zijn beroemde Cold Corner!

Voor een echte uitdaging zijn de buckelvelden aan de achterkant van de Mont Chery leuk om te veroveren, hoewel overmatige dijbeenverbranding op het einde onvermijdelijk is! Chevreuil en Mouflon lopen parallel aan elkaar en een van de moeilijkste zwarte pistes in het gebied is de ‘Bouquetin’ op de Mont Chery die alleen open is als de omstandigheden perfect zijn.

Ervaren skiërs hebben geluk, want de Portes du Soleil is ook beroemd om de ‘Zwitserse muur’, een van de steilste zwarte pistes in de Alpen.

Kom bezoeken!

Hopelijk hebben we je een idee gegeven van het plezier dat je kunt verwachten als je Les Gets bezoekt. U kunt hier al onze Les Gets-chalets bekijken, contact opnemen met de eigenaren en direct boeken.

Category: Skigebieden
Delen
  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief