fbpx

Reset Password

Your search results
20/08/2020

Ischgl kondigt coronamaatregelen voor deze winter.

Het is het nieuws waar alle wintersporters op hebben gewacht. Gisteren heeft het Oostenrijkse skigebied Ischgl officieel de maatregel aangekondigd die zal worden genomen om het coronavirus te bestrijden wanneer ze hun skiliften openen voor de winter 2020-2021.

Met een skigebied in Zwitserland dat al aankondigt deze winter niet open te gaan, is deze aankondiging goed getimed en zal het vakantiegangers aanmoedigen om hun wintersportvakantie te reserveren nu ze weten dat het mogelijk is en hoe het anders kan zijn dan vorig jaar.

Oostenrijkse skigebieden hebben als eerste de maatregelen bevestigd die zullen worden getroffen met Serfaus-Fiss-Ladis ook gisteren een aankondiging doen.

Iedereen heeft Oostenrijk en vooral Ischgl nauwlettend in de gaten gehouden om te zien hoe ze zouden reageren nadat de stad afgelopen winter het centrum was van een Coronavirus-epidemie, voornamelijk te wijten aan de drukke après-ski bars in de stad. De stad is een van de eersten die hun plannen heeft bevestigd en we kunnen dit waarschijnlijk zien als een teken van hoe de volgende winter in andere skigebieden en andere landen kan zijn.

Dus, wat zijn de nieuwe regels ?

We hebben een samenvatting van de voorschriften samengesteld, u kunt hier meer informatie vinden: https://www.ischgl.com/en/Active/Active-Winter/Start-our-winter

Opening

De eerste skidag is zoals gepland op 26 november 2020. Er zal echter geen Top of the Mountain openingsconcert zijn.

Skiliften

Bij aankoop van een skipas ontvang je een multifunctioneel doekje dat als masker gebruikt kan worden.

In kabelbaancabines en bij het rijden op stoeltjesliften is het dragen van een gezichtsmasker verplicht.

De gondels worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd door middel van een vernevelaar die 99,9% van de bacteriën en virussen doodt. Hiervoor wordt een biologisch middel gebruikt dat geen sporen achterlaat en huid- en oogvriendelijk is.

Met betrekking tot de capaciteit op de skiliften is de aankondiging een beetje dubbelzinnig:

“Een vermindering van het hoogste aantal toegestane personen in de kabelbaancabines of de stoeltjesliften is niet wettelijk verplicht. Toegestane capaciteiten zullen echter niet volledig worden benut als het aantal passagiers dienovereenkomstig laag is”.

Berghutten

In de bergrestaurants geldt een minimumafstand tussen de tafels zoals voorgeschreven door de autoriteiten. Daarnaast zijn er scheidingswanden tussen tafels en afhankelijk van de bezetting kan de toegang tot de restaurants beperkt zijn.

Menu’s worden digitaal aangeboden via QR-codes in de restaurants of via de iSki Ischgl / mySamnaun smrtphone App.

Testen

Alle medewerkers worden getest op Covid-19 voordat ze voor het eerst aan het werk gaan. Voor degenen die in contact komen met klanten, zullen regelmatige follow-up tests gedaan worden gedurende het seizoen.

Voor aanvang van de werkzaamheden wordt dagelijks de temperatuur van al het personeel gecontroleerd.

Après-ski – de grote vraag!

Muziek in de restaurants en bars wordt beperkt tot “achtergrondmuziek”.

Zoals eerder aangekondigd zal Ischgl haar après-ski aanbod voor deze winter wijzigen. De verklaring zegt verder dat:

“In de winter van 20/21 is er geen après-ski in zijn gebruikelijke vorm. De exacte details moeten nog worden bekendgemaakt. Après-ski aanbiedingen zullen drastisch worden beperkt vanwege de wettelijke voorschriften. Maar de nieuwe vorm zal onze gasten een aanbod van hogere kwaliteit bieden. Details volgen!”

Het is te hopen dat de Top of the Mountain-concerten voor Pasen en de seizoensafsluiting doorgaan, als de wettelijke voorwaarden en de algemene situatie dit toelaten.

Serfaus-Fiss-Ladis was in hun aankondiging even negatief over après-bars:

“Geen après-ski-sfeer in de sneeuwbars. Je kunt hier terecht voor een drankje, maar wel aan tafel en met gepaste afstand. Zachte muziek speelt op de achtergrond. Er is nog niets bekend over andere après-skibars.”

De aankondiging eindigt door te stellen dat:

“We behouden ons het recht voor om het aantal personen voor de Silvretta Arena Ischgl / Samnaun te beperken”.

Hier hebben we dus de eerste indicaties hoe jouw skivakantie deze winter kan zijn. De feestbeesten missen misschien hun après-ski, maar voor alle anderen kan het heel gewoon zijn. We kijken uit naar soortgelijke aankondigingen van andere skigebieden, vooral die in Frankrijk en Zwitserland, om te zien of ze heel verschillend zijn, maar het lijkt onwaarschijnlijk.

In deze onzekere tijden kunnen de regels natuurlijk snel veranderen, dus als u een vakantie voor deze winter reserveert, raden we u aan na te gaan hoe uw vakantieverzekering u dekt als u niet kunt reizen vanwege nieuwe beperkingen of ziekte. U moet ook bij uw vakantieaanbieder navragen wat hun beleid is als u uw vakantie op het laatste moment moet annuleren.

Category: Nieuws
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief