Reset Password

Your search results
11/03/2020

Ischgl om de après-ski bars sluiten als coronavirus nog steeds invloed hebben op de ski-industrie.

Bijgewerkt 12/03/20

Gisteravond werd bekend gemaakt dat het skigebied van Ischgl 2 weken gesloten zal zijn als voorzorgsmaatregel na de ontdekking van verschillende gevallen van coronavirus in de stad.

De Tirol.com website verklaard dat:

“Uit veiligheidsoverwegingen is het skigebied Silvretta Arena Ischgl vanaf zaterdag 14 maart 2020 twee weken gesloten. De omliggende skigebieden Kappl, See en Galtür zijn regelmatig geopend. De sluiting is te wijten aan het verzamelde aantal infecties met het Coronavirus in Ischgl.”

Nu sportevenementen en muziekfestivals zijn geannuleerd, hele skigebieden zijn gesloten en de skiërs bang zijn dat ze hun wintersportvakantie zullen missen, heeft de voortdurende verspreiding van het coronavirus COVID-19 een serieuze impact op de Europese ski-industrie.

In de laatste ontwikkeling heeft de après-ski hoofdstad van Ischgl gisteren aangekondigd dat het tot nader order 14 van zijn populaire bars zal sluiten. Er zijn 14 gevallen van coronavirus in de stad en in totaal 32 gevallen in heel Tirol. De 14 in Ischgl geïnfecteerde mensen lijken het virus te hebben opgelopen door een Noorse barman die in een van de vele bars van de stad werkt.

Alle andere faciliteiten in Ischgl, zoals hotels, winkels en liften blijven open, maar grote evenementen zoals het Top of the Mountain Easter Concert met SIDO op 12 april 2020 worden geannuleerd. Momenteel zal het jaarlijkse seizoensafsluitingsconcert in mei nog steeds doorgaan.

Oostenrijk heeft tot begin april al alle buitenevenementen met meer dan 500 mensen en alle binnenevenementen met meer dan 100 mensen verboden. En heeft inkomend reizen uit Italië verboden.

Italië het zwaarst getroffen

Italië is het land met de grootste gevolgen, met meer dan 10.000 gerapporteerde gevallen van coronavirus en ongeveer 600 doden in het hele land. Als onderdeel van hun landelijke isolatiemaatregelen heeft Italië nu al hun skigebieden tot nader order gesloten. Dit volgt op het besluit eerder deze week om alle skiliften in de Val d’Aoste-regio te sluiten, waaronder het populaire resort Courmayeur, en de link naar Chamonix’s Vallée Blanche met de Skyway Monte Bianco.

Het Dolomiti Superski-gebied met het resort Val Gardena heeft de uitzonderlijke beslissing genomen om de rest van het seizoen te sluiten. De resorts zijn op 9 maart gesloten en gaan deze winter niet open.

Muziekfestivals zijn geannuleerd

Hoewel skigebieden nog steeds open zijn en normaal buiten Italië functioneren, hebben verschillende insluitingsmaatregelen in andere landen invloed op muziekfestivals en sportevenementen in de Alpen.

In het Portes du Soleil festival Rock The Pistes zou dit jaar zijn 10e editie hebben van 15 tot 21 maart en trekt meestal 28.000 mensen naar openluchtconcerten van bekende artiesten in het hele skigebied. Maar omdat Zwitserland bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen verbiedt, zijn de organisatoren gedwongen het evenement te annuleren.

Hetzelfde geldt voor Tomorrowland in Alpe d’Huez. Het elektronische dansfestival zou van 14 tot 21 maart 25.000 mensen naar de stad brengen voor de editie van dit jaar, maar het evenement is nu geannuleerd.

Ook de geplande Dutchweek die van 18 – 22 maart in Saalbach wordt gehouden, moet worden gesloten

Terug in de Portes du Soleil zal het Snowboxx-festival, dat van 21 tot 28 maart in Avoriaz wordt gehouden, nog steeds doorgaan, maar zonder de meeste van zijn grote namen, terwijl het Rock On Spring-evenement ook in Avoriaz van 16 tot 19 april heeft ook geannuleerd. Het evenement zou testen van de ski-uitrusting van volgend seizoen bevatten, naast DJ’s en animaties.

Sport evenementen

De finale van de FIS Alpine Ski World Cup in Cortina is geannuleerd als gevolg van de voortdurende vergrendeling van Italië. Het evenement zou plaatsvinden van 16 tot 22 maart.

Daarnaast gaan de FIS Ski World Cup races in Kranjska Gora in Slowakije op 14 en 15 maart door, maar zonder toeschouwers.

In Zwitserland is de Engadin Ski Marathon in Graubünden het grootste langlaufevenement ter wereld. Het zou plaatsvinden op zondag 8 maart. Er werden bijna 17.000 mensen uit meer dan 60 landen verwacht. Het evenement is nu geannuleerd.

De Pierra Menta Frankrijks grootste ski-bergbeklimwedstrijd in Arêches-Beaufort in de regio Savoie is ook geannuleerd.

Dus kun je nog steeds op skivakantie gaan?

Terwijl Italië strikte regels hebben opgelegd en hebben al hun ski-gebieden die zijn gesloten, in alle andere grote ski-bestemmingen is het business as usual.  Er zijn enkele reisbeperkingen voor diegenen die uit Italië komen, maar verder kunt u nog steeds skiën.

Met uitzondering van Ischgl zijn er in feite maar heel weinig skigebieden gerealiseerd. In Frankrijk was er enkele weken geleden een geïsoleerd geval van infectie in Les Contamines, maar er zijn geen gevallen gemeld.  Er is gemeld dat in Chamonix extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, waaronder extra schoonmaken en desinfecteren van kabelbaancabines, maar met uitzondering van grote bijeenkomsten voor muziek- of sportevenementen zijn de risico’s laag, vooral als u niet van plan bent aan te komen met het vliegtuig.

Het infectieniveau en de daaropvolgende voorschriften kunnen echter zeer snel veranderen, dus als u van plan bent te reizen, lees dan het laatste advies van het land dat u wilt bezoeken.

Ook kun je hier het laatste reisadvies van de Nederlandse overheid bekijken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Last minute koopjes

Om de positieve kant te bekijken, hebben angsten over het Coronavirus geleid tot een afname van het aantal boekingen voor het einde van het skiseizoen en enkele annuleringen, dus het is nu mogelijk om op het laatste moment koopjes op te halen, dus bekijk onze speciale aanbiedingen.

Ben je getroffen door het coronavirus? Ga je nog op skivakantie? Laat ons uw mening weten in de onderstaande opmerkingen.

Category: Nieuws
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief