Reset Password

Your search results
17/04/2020

Les 2 Alpes gaat deze zomer open

Het Franse skigebied Les 2 Alpes heeft aangekondigd dat het op 6 juni volgens plan zal openen. Dit ondanks het feit dat heel Frankrijk nog steeds onder een bevel tot opsluiting staat vanwege het Coronavirus. Maar zal er een skiën?

Les 2 Alpes in de zomer

Alle skigebieden in Frankrijk werden bevolen op 14 maart te sluiten, waardoor het skiseizoen voortijdig wordt beëindigd en hoewel president Macron heeft aangekondigd dat hij van plan is de opsluitingsmaatregelen vanaf 11 mei langzaam op te heffen, is het verre van duidelijk wat dit voor Frankrijk zal betekenen enorme toeristenindustrie met de zomervakantie snel naderbij.

Veel grote evenementen en zomerfestivals zijn in heel Europa afgelast. Het beroemde Montreux Jazzfestival van Zwitserland is voor het eerst in zijn geschiedenis afgelast en de Tour de France is uitgesteld. Les 2 Alpes heeft echter gezegd dat ze nog steeds van plan zijn om op 6 juni te openen en dat alle geplande evenementen voorlopig doorgaan.

Na een rampzalig einde van hun winter moet de stad weer open voor de zomer, zegt Éric Bouchet, directeur van het VVV-kantoor. “Als we doorgaan met een moeilijk 2e seizoen, zullen er zeer ernstige sociale gevolgen zijn in Deux-Alpes”.

Hij zei ook dat de opening van de stad natuurlijk alle regels na de opsluiting zou respecteren, zoals het dragen van maskers, versterkte sanitaire maatregelen in openbare instellingen, regels voor sociale afstand enz. Er zijn ook twijfels over de haalbaarheid van dergelijke evenementen als het ‘Mountain of Hell’-evenement voor downhill-mountainbikes gepland voor 26 tot 28 juni, als de bijeenkomsten beperkt kunnen zijn tot een bepaald aantal mensen.

Gletsjerskiën in Les 2 Alpes

Het skigebied heeft voorgesteld om de liften in het openingsweekend gratis te laten rijden, maar tot nu toe is er geen nieuws over of en wanneer de gletsjer open is voor skiërs. Les 2 Alpes heeft de afgelopen twee jaar hun zomerskigebied vroegtijdig moeten sluiten en er wordt gevreesd dat de opwarming van de aarde ertoe kan leiden dat het zomerskiën op de Europese gletsjers binnenkort niet haalbaar zal zijn. Tot dusver hebben de andere skigebieden met zomerskiën zoals Tignes niet bevestigd of ze hun gletsjers dit jaar zullen openen.

Al onze chalets in Les 2 Alpes vind je hier hier.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief