Reset Password

Your search results

Les Arcs

22/05/2020 by sneeuwchalets

Les Arcs heeft 200 km mooi gevarieerde pistes boven en onder de boomgrens en veel geweldige off-piste. Het bestaat uit 4 dorpen die allemaal ski-in ski-out accommodatie hebben & alle diensten, winkels, bars, restaurants enz.

De meeste skichalets in Les Arcs bevinden zich in de lagere dorpen Landry, Courbaton en Villaroger.

Het oorspronkelijke dorp is Arc 1600, gelegen op de top van de kabelbaan van het dalstadje Bourg St Maurice. Het eerste hotel werd hier in 1968 geopend.

Arc 1800 Photo © Office du Tourisme Les Arcs

Toen kwam Arc 1800 een paar kilometer over de berg (en nu het grootste dorp), beroemd om zijn controversiële modernistische gebouwen, ontworpen door architect Charlotte Perriand. Er zijn ook enkele nieuwere appartementen op de heuvel verwijderd van het centrum.

Arc 2000 is gebouwd in de jaren 60 en ligt op een hoogte van 2100 meter. Het is de thuisbasis van de beroemde snelheidsskibaan die werd gebruikt tijdens de Olympische Spelen van 1992. Er is een openluchtijsbaan op de Place de la Patinoire in het bovenste deel van het dorp.

Arc 1950 is het nieuwste dorp, voltooid in 2008, heeft een meer sympathieke alpine stijl van architectuur en is verbonden met Arc 2000 door een gratis gondellift die tot laat in de nacht rijdt. In 2012 werd het dorp voltooid met de opening van een Deep Nature Spa van 1.000 m².

Les Arcs was een van de eerste skigebieden in Frankrijk die de nieuwe sport van snowboarden in 1983 omarmde toen regisseur Didier Lafond de film Apocalypse Snow maakte met in de hoofdrol Les Arcs-skileraar Regis Roland op een van de eerste Winterstick snowboarden die in Frankrijk werden geïmporteerd. De filmmakers kregen toegang tot de lege bergen rond het nog te openen dorp Arc 2000 als onderdeel van de marketing van de skigebieden voor het nieuwe dorp.

Het skiën

Les Arcs is populair bij beginners, aangezien alle accommodatie direct aan de piste ligt en elk dorp zijn eigen beginnersgebied heeft. Arc 1800 heeft het beste van het beginnersskiën in het gebied, met een nieuw speciaal leergebied voor het recreatiecentrum Mile 8.

Veel van de beste middelzware pistes in Les Arcs liggen boven de dorpen Arc 1600, Arc 1800 en Peisey Vallandry. Deze zijn meestal voor een deel van hun lengte met bomen omzoomd. Ze zijn breed, goed voorbereid en een geweldige plek om naar toe te gaan als het slecht weer is.

Arc 1950 photo © Office du Tourisme Les ARcs

Experts zullen genieten van de legendarische 8 km lange zwarte piste van Aiguille Rouge of kunnen een gids inhuren en de oostkant van de Grand Col proberen, een wandeling van 20 minuten vanaf de top van de Grand Col-stoeltjeslift, die een off-piste afdaling van 1800 m mogelijk maakt .

Bekijk hier alle ons ski chalets in Les Arcs

Après-Ski

De meeste dorpen van Les Arcs zijn geschikt voor gezinnen en zijn redelijk rustig. Als je op zoek bent naar een feestje, dan is Les Arcs 1800 het middelpunt van de après-ski-activiteit. Er is een selectie van bars en clubs om aan ieders voorkeuren te voldoen en de toevoeging van Le Folie Douce voor het seizoen 2019-20 heeft de apres-skiscene opgevoerd, verwacht de gebruikelijke tafeldansen, acrobatische dansen en livemuziek.

Voor iets rustigers, wat dacht je van een unieke avond in een traditionele Mongoolse Yurt in Arc 1950? Je kunt er op sneeuwschoenen komen langs een met fakkels verlicht voetpad en blijven voor een aperitief of een volledig Savoyaards diner bij de open haard.

Restaurants

Les Arcs staat niet bekend als skistad voor fijnproevers. Elk van de dorpen heeft een goede selectie aan restaurants die voornamelijk favorieten serveren, zoals pizza’s, steaks, fondue en raclettes. Er zijn er echter een paar die opvallen.

Chez Clarisse is een klein, gezellig en vriendelijk restaurant in Arc 1800 dat geweldig is voor alle gebruikelijke Savoyaardse specialiteiten.

In Arc 1950 Le 1950 serveert Brasserie Francaise, zoals de naam al doet vermoeden, klassieke Franse gerechten, goede steaks en heeft een uitgebreide wijnkaart.

Voor lunch op de pistes De Belliou la Fumée, vlakbij de stoeltjeslift Pré Saint Esprit in Arc 2000, is gevestigd in een prachtig, rustiek oud stenen gebouw met een open haard en een groot terras en serveert traditionele Franse gerechten en heerlijke zelfgemaakte taarten.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief