Reset Password

Your search results
27/07/2020

Met een nieuwe gondellift ontstaat het op één na grootste skigebied van de Alpen! Of zal het?

In januari 2020 nam SATA, het liftbedrijf dat momenteel de activiteiten van Alpe d’Huez en La Grave beheert, de activiteiten in Les 2 Alpes over met grote gevolgen voor de toekomstige ontwikkeling van het skiën in het gebied.

Alpe d’Huez © Laurent Salino / Alpe d’Huez Tourisme

Bovenaan de lijst staat de voorgestelde link tussen Alpe d’Huez en Les 2 Alpes. Deze nieuwe skilift zou een nieuw totaal skigebied van 475 km creëren. Om dat in context te plaatsen is het groter dan het Grand Massif, Paradiski (Les Arcs & La Plagne) of de Espace Killy (Tignes & Val d’Isere) en niet ver achter les 3 Vallées of les Portes du Soliel en de toekomstige ambities van de twee skigebieden eindigen daar niet. Er wordt gesproken over een nieuw ‘superskigebied’ dat overal ter wereld kan wedijveren.

Een mogelijke verbinding tussen Alpe d’Huez en Les 2 Alpes wordt al meer dan 30 jaar besproken. Terwijl ze zich aan weerszijden van een steile vallei bevinden en meer dan een uur rijden met de auto uit elkaar, scheidt een vogelvlucht slechts 5 km van de twee steden.

Na veel speculatie werd een voorstel om de twee steden met elkaar te verbinden op de skibeurs van Parijs in 2016 aangekondigd met veel tamtam en later dat jaar officieel goedgekeurd met een geplande opening in 2021.

Het plan is een gondellift van het Signal de l’Homme op 2176 meter hoogte boven Auris in het skigebied Alpe d’Huez naar het Crêtes-gebied van Les 2 Alpes (2107 meter). De voorgestelde lift zou 18 minuten duren om de 5 km van de ene kant van de Oisans-vallei naar de andere kant over te steken en 2000 mensen per uur te vervoeren. De lift van € 60 miljoen maakt deel uit van een breder project om 10.000 nieuwe toeristenbedden te creëren, verdeeld over Alpe d’Huez, Deux Alpes en Vaujany.

Maar het project staat nu weer stil in afwachting van de goedkeuring van een lokaal planningsschema voor de toekomst van de Oisans-vallei waarvan de ontwikkeling deel uitmaakt.

Onderzoekende commissarissen hebben gewezen op een “gebrek aan rekening houden met natuurlijke risico’s”, met name het risico op lawine, met betrekking tot twee toeristische accommodatieprojecten waarvan de bouw was gepland in blootgestelde gebieden, maar ook “het gebrek aan aandacht voor klimaatverandering en de effecten op korte en middellange termijn”.

Een eerdere versie van dit lokale plan had in september 2017 al een ongunstig advies ontvangen van de onderzoekende commissarissen, maar de SATA en de lokale burgemeesters zullen hun voorgestelde project blijven pushen om de twee gebieden met elkaar te verbinden, wat nu nog waarschijnlijker lijkt met die van SATA overname van Alpe d’Huez.

Milieuoverwegingen

Tegenstanders van de regeling wijzen op de recente totstandbrenging van de “Paradiski” -verbinding tussen het station van La Plagne en dat van Les Arcs, wat volgens hen de nutteloosheid van het concept benadrukt.

Protesten op weg naar Alpe d’Huez

“In feite is het, behalve om de dag in de liften door te brengen en met de taxi terug te keren, absoluut onmogelijk en zinloos om in één dag van het ene uiteinde van het gebied naar het andere te gaan. Hetzelfde geldt voor de reis van Deux Alpes naar Vaujany. Bovendien is de prijs van de skipas (61 € per dag) duidelijk gericht op een “premium” klantenkring, in een context van 15 jaar stagnatie in het aantal skidagen in Frankrijk”, zegt de vereniging Collectif La Grave Autrement.

Vincent Neirinck, van Mountain Wilderness France voegt eraan toe: “Het is een totaal achterwaarts gericht project, het voorgestelde plan is niet het Oisans-plan, maar een skigebiedsplan, waarvan de enige ambitie is om te kunnen zeggen ‘Wij zijn het grootste skigebied in de wereld’. De toekomst van de berg kan niet op deze manier worden bepaald”, protesteert hij.

Dalend aantal skiërs

De financiering van de link is deels gebaseerd op een toename van 30% van het aantal skiërs. Dit is in het kader van dalende skiëraantallen in heel Frankrijk en de vraag of de lokale wegeninfrastructuur een dergelijke toename zou kunnen ondersteunen wanneer ze in het hoogseizoen al te druk zijn.

Over het lokale ontwikkelingsplan zou in maart worden gestemd, maar Covid-19 heeft het uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de beslissing zal worden genomen en dus wanneer en of de nieuwe lift nu wordt gebouwd, maar er zijn andere projecten gepland om de Oisans-vallei en de lokale skigebieden de komende jaren ingrijpend te veranderen.

Nieuw luxe aanbod in Alpe d’Huez

Alpe d’Huez © Laurent Salino / Alpe d’Huez Tourisme

Alpe d’Huez investeert de komende jaren ongeveer 350 miljoen euro. Er zullen transportbanden worden aangelegd die verschillende delen van het station en nieuwe parkeergarages met elkaar verbinden om het autogebruik te beperken. Ze creëren 4.600 nieuwe hoogwaardige toeristenbedden (4 en 5 sterren), een 5-sterrenhotel en een wellnesscentrum. Ze zullen ook het skiliftnetwerk consolideren met minder, snellere nieuwe liften die de oude vervangen. Jean-Yves Noyrey, burgemeester van de stad, verzekert ons dat Alpe d’Huez “de ambities van de skigebieden van de toekomst, duurzaam en veelzijdig” draagt.

Dit najaar is gestart met een nieuwe gondellift die Oz-en-Oisans verbindt met het dalstadje Allemond. De ‘Eau d’Olle Express’ met de bijbehorende parkeerfaciliteiten verbetert de toegang tot het skigebied Alpe d’Huez, dat in slechts 8 minuten met de gondel in Oz aankomt, in tegenstelling tot 30 minuten met de auto.

Het project werd meer dan dertig jaar geleden overwogen, toen de stations Oz-en-Oisans en Vaujany werden gemaakt en het plan in 2012 opnieuw opdook. Het hoopte open te zijn voor deze zomer, maar zoals met veel andere, Covid-19 heeft het werk vertraagd en we hopen nu dat de lift zal openen voor het skiseizoen 20/21.

Verdere zorgen in La Grave

Toen de SATA de activiteiten in Les 2 Alpes overnam, volgde het nauw op de overname van het beheer van de unieke La Grave-gondel in 2017, dus we kunnen ons ook voorstellen dat de langgeruchten link tussen Les 2 Alpes en La Grave eindelijk tot stand kon worden gebracht.

Het freeride-mekka van La Grave heeft een volledig onvoorbereid en ongecontroleerd terrein dat wordt bediend door een enkele gondel, de Telepherique de la Meije. Het is uniek in Frankrijk, zo niet de wereld.

Het gebied grenst aan Les 2 Alpes en is te bereiken met pistenbully vanaf de Les 2 Alpes-gletsjer. Hoewel er officieel geen permanente verbinding is voorgesteld, omvat het contract van SATA € 11 miljoen voor de bouw van een derde deel van de La Grave-lift, dus een verdere lift naar Les 2 Alpes lijkt waarschijnlijk.

Dit is een project dat ook fel wordt bestreden door de lokale freeride- en bergbeklimmersgemeenschappen die de unieke, wilde natuur van het skigebied willen behouden.

Het grootste skigebied ter wereld?

De ambitie houdt daar niet op. Er is sprake van niet alleen een permanente verbinding van Les 2 Alpes naar La Grave, maar ook van een mogelijke verbinding met het nabijgelegen Les Sybelles. Als dat zou gebeuren, zou dit een van de grootste skigebieden ter wereld creëren met meer dan 800 km aan elkaar verbonden skipistes.

Volgens de eerste plannen zou dit al in 2025 kunnen worden gebouwd, maar dit zal natuurlijk allemaal afhangen van de goedkeuring van de betwiste lokale planning. Zowel skiërs als lokale bewoners zullen reikhalzend uitkijken naar het resultaat van het planningsproces, dat verstrekkende gevolgen heeft, niet alleen voor de toekomst van het skiën in de Oisans-vallei, maar ook voor nieuwe ontwikkelingen in heel Frankrijk.

We houden je zeker op de hoogte zodra er nieuws is.

Hoe denk jij erover? Hebben we steeds grotere skigebieden nodig of moeten de natuur en lokale gemeenschappen behouden blijven? Laat ons weten wat je denkt in de opmerkingen.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief