Reset Password

Your search results
30/11/2020

Nendaz – Voordelig gezinsskiën in Zwitserland

Nendaz is een aantrekkelijk dorp op een groot plateau boven de stad Sion in het Rhônedal. Met een vriendelijke dorpssfeer, tal van niet-skiactiviteiten en relaxte après-ski maken dit een geweldige keuze voor groepen en vooral gezinnen.

De mogelijkheden om te skiën en te snowboarden zijn indrukwekkend, vooral omdat Nendaz centraal gelegen is in het enorme skigebied ‘4 Vallées’ waar het meer bekende stadje Verbier ligt.

Nendaz is ook aanzienlijk goedkoper dan de bekendere buur, maar blijft relatief onbekend in vergelijking met sommige andere Zwitserse skigebieden.

De belangrijkste stad ligt tussen 1300 en 1400 meter boven zeeniveau en biedt een prachtig panorama van de Berner, Wallis en Vaud Alpen, en een uitzonderlijke hoeveelheid zonneschijn. Rondom het oude Walliser dorp, met zijn traditionele gebouwen, heeft zich een modern resort ontwikkeld dat authenticiteit en moderniteit combineert en voornamelijk bestaat uit kleine appartementsgebouwen en individuele chalets.

Halverwege tussen Chamonix en Zermatt is Nendaz gemakkelijk bereikbaar dankzij de nabijheid (slechts 15 km) van de stad Sion, die wordt bediend door autosnelweg-, trein- en luchtnetwerken.

Het Skïen

Nendaz wordt nooit genoemd als het over ‘s werelds beste resorts gaat, maar kijk eens naar de pistekaart van Verbier en je ziet een klein dorpje aan de linkerkant. Nendaz ligt op 1400 meter hoogte in het hart van het grootste skigebied van Zwitserland, de 4 Vallées met 96 liften en meer dan 400 km aan pistes plus off-piste en backcountry terrein van wereldklasse voor gevorderde skiërs. De 3330 meter hoge Mont Fort is de thuisbasis van de Verbier Extreme-wedstrijd en heeft een aantal fantastische freeride-pistes.

Er zijn uitstekende faciliteiten voor beginners en kinderen. Voor de complete beginner is er een uitstekende kwekerij op de bovenste hellingen van Nendaz op 2200m en op het bevroren meer bij Tracouet.

Bekijk al onze chalets in Nendaz >>>

Voor skiërs van gemiddeld niveau is er een enorme hoeveelheid lokaal skiën. De omgeving omvat Siviez, Thyon en Versonnaz en staat bekend als het Printz-gebied. Er is veel boomskiën voor die dagen met slecht zicht en de voornamelijk op het noorden gerichte pistes houden de sneeuw langer vast.

Als je meer pistes nodig hebt om je bezig te houden, dan is het gemakkelijk om je door de 4 valleien te wagen en daar zijn steilere en uitdagendere pistes te vinden, vooral rond Mont Gele en La Chaux.

© David Carlier

Voor de gevorderde skiër – de 4 valleien is absoluut de hemel. Zeven gemarkeerde freeride-gebieden, waaronder Eteygeon, Plan-du-Fou, Mont-Fort, Chassoure en Mont-Gele, worden bewaakt maar niet voorbereid en zijn geweldig na een verse sneeuwval. De echte avonturiers kunnen een gids inhuren en enkele van de beste off-piste terreinen in de Alpen verkennen vanaf de top van de Mont Gele.

Verplaatsingen

Tijdens het winterseizoen rijden er regelmatig shuttlebussen die de hele dag door het dorp rijden, naar de belangrijkste Tracouet Télécabine en naar de naburige dorpen en skigebieden zoals Siviez en Veysonnaz.

Aprés-ski

Op weg naar huis moet u zeker stoppen bij Cheers Bar in Hotel Les Etagnes. Deze bar aan de piste heeft een levendige sfeer, goede muziek en snacks – ze hebben zelfs bitterballen!

Nachtskiën met de volle maan © Nendaz Tourisme

Een keer per maand kun je jezelf trakteren op een unieke ervaring: geniet van een heerlijke maaltijd op 2200 meter boven aan de Tracouet-gondel en doe daarna mee aan een fakkelafdaling onder een adembenemende volle maan. Het is ook mogelijk om alleen gratis deel te nemen aan de fakkelafdaling door je vooraf aan te melden bij de VVV.

Andere activiteiten

In het nabijgelegen dorp Siviez biedt een 3 km lange rodelbaan urenlang speelplezier voor kinderen en volwassenen.

Snowtubing is ook beschikbaar in Nendaz aan het Tracouet-meer. U kunt hapjes en drankjes bestellen bij de Lake Bar, terwijl de kinderen zich vermaken met plezier en spelletjes.

De Spa des Bises van Hotel Nendaz 4 Vallées is uitgerust met alles wat u nodig heeft om fitness te combineren met ontspanning. Naast een zwembad van 15 meter biedt de spa suites met sauna’s, stoombaden, drijfbassins, een panoramische rustruimte, een kindergedeelte en een fitnessruimte.

Nendaz heeft ook een buitenijsbaan die tot laat open is en regelmatig ijsdisco’s heeft.

Category: Skigebieden
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief