Reset Password

Your search results
24/04/2020

Nooit meer après-ski in Ischgl?

De ‘Ibiza van de Alpen’ belooft de feestcultuur af te zwakken nadat deze was gekoppeld aan 2.000 gevallen van coronavirus in heel Europa.

Het dorp Ischgl werd op 13 maart gesloten, nadat verschillende coronavirusinfecties waren ontdekt onder het personeel van de beroemde après-skibars.

Nadat de toeristen naar huis waren teruggekeerd, is de stad nu in verband gebracht met ten minste 800 infecties in Oostenrijk en nog eens 1200 in IJsland, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Denemarken en het VK.

De stad heeft kritiek geconfronteerd dan het is de behandeling van de crisis met vele zeggen dat ze te lang gewacht voordat het sluiten van de bars. Er wordt onderzocht of de autoriteiten vermoedelijke infecties al in februari hebben verdoezeld.

Een rechtszaak is ook aangeboden door 5000, voornamelijk Duitse, toeristen die de gezondheidsautoriteiten te beschuldigen in de regio Tirol, van de “nalatig” gedrag.

De quarantaine van Ischgl is nu opgeheven, maar de burgemeester van de stad heeft beloofd de feestdagen achter zich te laten.

Werner Kurz zei dat de stad zich zou concentreren op “meer kwaliteit en minder feesttoerisme, met prioriteit voor skiërs en minder dagjesmensen in bussen die alleen komen feesten”.

Daaraan toevoegend dat ze “aan het nadenken waren over hoe een chique après-ski cultuur eruit kan zien”.

Alle Europese skigebieden blijven gesloten en het seizoen is in feite afgelopen, maar er blijven vragen over hoe het er komend seizoen uit zal zien. Drukke bars en drinkspellen zoals bierpong, grote buitenbijeenkomsten en muziekconcerten zijn mogelijk niet compatibel met nieuwe regels om de verspreiding van Covid 19 te voorkomen. Het is moeilijk om een gezelige sfeer te hebben als je 2 meter uit elkaar moet dansen en het is niet makkelijk om een pint te drinken met een gezichtsmasker!

Maar winter 2020-21 is nog ver weg en tegen die tijd is er misschien veel veranderd. Laten we hopen dat we kunnen “Make Après Great Again”.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief