fbpx

Reset Password

Your search results
02/10/2020

Ontdek backcountry skiën en snowboarden in het poederparadijs van Ste Foy Tarentaise met White Room Chalet.

© White Room Chalet

Of je nu nieuwsgierig bent naar off-piste skiën en wat meer wilt ontdekken langs de gemarkeerde paden of je bent een meer ervaren rijder die graag langs de grootste lijnen komt, Sainte Foy Tarentaise is de perfecte speeltuin en White Room Chalet zal je helpen ontdek het via hun backcountry snow camps.

Freeride-paradijs

Een klein familiegericht skigebied op korte afstand van de meer bekende buren van Tignes en Les Arcs, Ste Foy heeft lange tijd de reputatie gehad een geheim freeride-paradijs te zijn.

Het heeft slechts vier stoeltjesliften, maar ze geven toegang tot een enorm terrein buiten de gemarkeerde pistes. Omdat het voornamelijk een familiegebied is, is er behalve de lokale bevolking niemand om de verse sneeuw te volgen en vanwege de voornamelijk op het noordwesten gerichte hellingen blijft de poeder dagenlang goed na een sneeuwval. Tignes, Val d’Isere en Les Arcs liggen ook direct voor de deur, waardoor er een enorme keuze aan terreinen rond de vallei is.

© HAUTE TARENTAISE TOURISME Photo: Anne Marmottan

Lees hier onze vakantiegids naar Ste Foy

.In dit geweldige skigebied zijn de backcountry kampen van White Room zo ontworpen dat je het meeste kunt ervaren van wat de bergen te bieden hebben zonder stress, terwijl je tegelijkertijd wordt gecoacht op het gebied van techniek en lawineveiligheid.

Onder leiding van Britse professionele snowboarders, lokale gidsen en instructeurs zullen deze kampen je techniek en je bergbewustzijn ontwikkelen om je van de piste naar de wijd open ruimtes en diepe sneeuw van het achterland te laten evolueren.

De accommodatie

Naast dit alles logeert u in het fantastische Catered Chalet Etoile de Foret in Sainte Foy, gehost door Matt en Crona van White Room Chalet.

Etoile de Foret heeft 6 slaapkamers en 5 badkamers en de woonkamer heeft vrij uitzicht over de vallei, en er is ook een sauna.

Eten en wijn van de hoogste kwaliteit zijn allemaal met enthousiasme voorzien. Chef-kok Matt heeft een enorme schat aan gastvrijheidservaring, nadat hij in de beste restaurants ter wereld heeft gewerkt – hij kan zeker koken! Zes nachten van uw verblijf krijgt u ontbijt, afternoontea en diner geserveerd met onbeperkt bier, wijn en frisdrank.

Lees hier meer over Chalet Etoile de Foret.

De kampen

Als je een ervaren skiër of snowboarder bent, maar weinig of geen ervaring hebt buiten de gemarkeerde pistes, dan zijn de introductiekampen iets voor jou. De focus zal heel sterk liggen op zoveel mogelijk rijden, met coaching waar nodig, afhankelijk van het weer, de omstandigheden en het niveau van de groep.

© White Room Chalet

Voor degenen die al verslaafd zijn aan back-country rijden, zijn er ook splitboard-weken, zodat je nog verder kunt reizen van de drukte en het lawaai van de skigebieden, of een “Snowboard and Mindset Workshop” onder leiding van de Britse pro snowboarder en Olympisch kampioen Jenny Jones die de aspecten onderzoeken die centraal staan in het ontwikkelen van je snowboarden met coaching op techniek, psychologie en yoga.

Om deel te nemen aan een van de kampen moet je minimaal 4-6 weken skiën of snowboarden hebben voltooid en je erg op je gemak voelen op rode en zwarte pistes.

Wat is inbegrepen?

Cursuskosten zijn inclusief:

 • 5 dagen backcountry begeleiding
 • Uitleen van lawinebeveiligingsuitrusting indien nodig
 • Avalanche-veiligheidstraining
 • 7 overnachtingen in chalet
 • Warm ontbijt en driegangendiner op 6 dagen van de week (ontbijtbuffet op onze vrije dag)
 • Bubbels en hapjes bij aankomst
 • Onbeperkt bier, wijn en frisdrank
 • Afternoontea en cake
 • Beddengoed, handdoeken en slippers
 • Draadloze internettoegang
 • 10% korting op de huur van ski- / snowboarduitrustingen bij ZigZags

Wat is niet inbegrepen:

 • •Huur van een andere backcountry-kit vereist, bijv. sneeuwschoenen voor snowboarders, rugzak – indien nodig allemaal ter plaatse verkrijgbaar
 • Split-boards
 • Heliskiën / boarden
 • Luchthaventransfers
 • Transfers van / naar het bus- / treinstation van Bourg Saint Maurice
 • Diner op onze vrije avond
 • •Liftpassen
 • •Verzekering
 • •Vluchten
 • Verhuur van materiaal

Inleiding tot Backcountry Snowboarden

16 – 23 januari en 13 – 20 maart 2021

© White Room Chalet

De backcountry introductieweek is een cursus die is ontworpen om je techniek en je bergbewustzijn te ontwikkelen, zodat je van de piste naar de wijd open ruimtes en diepe sneeuw van het achterland kunt vorderen.

We zullen het eerste deel van de week besteden aan het ontwikkelen van je rijgedrag en je trainen in lawineveiligheid, voordat we tegen het einde van de week verder gaan met het rijden op grotere backcountry-lijnen.

Backcountry Snowboard camp

23 – 30 januari & 30 januari – 6 februari 2021

Onze backcountry weken zijn bedoeld voor mensen die al wat ervaring buiten de piste hebben. Onze instructeurs zijn uitstekend en zullen gedurende de week zeker wat techniek doorgeven, maar het idee is om zoveel mogelijk goed te rijden, niet om veel tijd te besteden aan leren.

Je hoeft geen expert buiten de piste te zijn, maar je moet ook geen totale beginner zijn. Op de steilste pistes moet u tevreden zijn en minstens een paar dagen tussen de pistes of over de grenzen van het skigebied hebben verkend.

Terwijl de week in Sainte Foy plaatsvindt, zullen we onze nabijheid tot de andere skigebieden in de vallei gebruiken om het beste terrein en de beste sneeuw te berijden die bij de omstandigheden passen. Denk hierbij aan de Grand Col in Les Arcs, de Fingers in Tignes, de Couloir des Pisteurs in Val d’Isere of de Bella Valletta in La Thuile.

De week wordt geleid door Neil Mcnair, een hooggekwalificeerde snowboardinstructeur die eerder het Britse team heeft gecoacht. Neil is al vele jaren een inwoner van Tignes en verdeelt zijn tijd bijna gelijkmatig tussen Tignes / Val d’Isere en Sainte Foy en heeft dus een massa lokale kennis.

Neil wordt bijgestaan door de professionele snowboarder James Stentiford die een aantal van de beste freeride-terreinen ter wereld heeft gereden en op het podium heeft gestaan tijdens de Freeride World Tour.

Backcountry Ski Camp

16 – 23 januari & 27 februari – 6 maart 2021

Couloir de Pisteurs, Val d’Isere © Andy Parant.com

De Backcountry Ski-week wordt geleid door Patrick Bidwell van Skitourproject en is ontworpen om je techniek en je bergbewustzijn te ontwikkelen om je van de piste naar de wijd open ruimtes en diepe sneeuw van het backcountry te laten vorderen.

We zullen het eerste deel van de week besteden aan het ontwikkelen van je rijgedrag en je trainen in lawineveiligheid voordat we tegen het einde van de week verder gaan met het rijden op grotere backcountry-lijnen.

Splitboarding camp

9 – 16 januari 2021

Splits je snowboard in tweeën om een ski-touring setup te maken waarmee je nog steeds op de sneeuw kunt surfen terwijl je naar beneden gaat, zodat je nog verder kunt reizen van de drukte en het lawaai van het skigebied.

Mengen van een passie voor reizen berg met een passie voor het snowboarden en het verdienen van uw bochten op de harde manier is diep bevredigend, maar ook als het dichtst wat je ooit zult krijgen om gegarandeerd verse sporen.

Dit seizoen leidt Stevo McDonald een epische week van splitboarding.

Backcountry freeriden is de echte passie van Stevo. Hij is al meer dan 12 jaar een inwoner van Sainte Foy en kent de berg alsof hij hier is geboren. Naast het behalen van een snowboardleraarkwalificatie, heeft hij ook de International Mountain Leader Award, waardoor hij een veel diepere en bredere kennis heeft van navigatie, sneeuwveiligheid van de bergomgeving.

Snowboard & mindset workshop

20 – 27 March 2021

Deze workshop wordt geleid door Jenny Jones, de meest wereldwijd gerespecteerde en succesvolle professionele snowboarder in het Verenigd Koninkrijk, vooral bekend door het winnen van Team GB’s allereerste Olympische medaille in de sneeuw op de Olympische Spelen in Sochi in 2014. Jenny heeft ook drie gouden medailles voor de Winter X Games gewonnen.

Jenny zal zich concentreren op de aspecten waarvan zij gelooft dat ze centraal staan in het verbeteren van je snowboarden: het rijden zelf; de psychologie achter een succesvolle uitvoering; en het belang van het verzorgen van je lichaam door middel van herstellende yogasessies. ze zal de trainingstechnieken doorgeven die hebben geleid tot haar succesvolle snowboardcarrière, waardoor je exclusieve toegang krijgt tot de ondersteuning die een topsporter zou krijgen bij performance snowboarden.

Zie hier voor alle details en reserveringen

Category: Chalets, Skigebieden
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Vind uw perfecte skichalet!

 • Nieuwsbrief