fbpx

Reset Password

Your search results

Paradiski

22/05/2020 by sneeuwchalets

Families, beginners en gemiddelde skiërs zijn dol op de Paradiski met 425 km aan pistes op een hoogte van 1.250 m tot 3.250 m.

Paradiski Pistekaart
  • 1250m – 3250m
  • 425 km skipistes
  • 130 liften
  • 800 sneeuwkanonnen

Speciaal gebouwde Les Arcs en La Plagne zijn erg handig met veel accommodatie waar u tot aan uw deur kunt skiën, La Plagne heeft veel moderne chalets op de piste. De lagere dorpen Peisey-Vallandry en Montchavin hebben een meer rustieke sfeer en de meer traditionele chalets in de Paradiski.

Vanoise Express photo ©-P Royer

Het skigebied is ontstaan met de bouw van de nieuwe Vanoise Express-kabel die de grote moderne skisteden La Plagne en Les Arcs met elkaar verbond. Het gebied omvat ook de kleinere traditionele dorpen Peisey-Vallandry, Montchavin en Champagny-en-Vanoise.

De unieke kabelbaan werd in december 2003 officieel geopend voor een bedrag van meer dan € 15 miljoen. De kabelbaan doorkruist een overspanning van 1.800 m, 380 m boven de vallei zonder ondersteunende masten. De overtocht duurt 4 minuten en heeft een capaciteit van meer dan 200 personen in de dubbeldekker cabinen die onderling 2000 personen kunnen vervoeren. Het is geen conventionele kabelbaan met twee units die afzonderlijk kunnen werken, maar het is momenteel de grootste kabelbaan ter wereld.

Om het 10-jarig jubileum van de kabelbaan in 2013 te vieren, traden twee highline artiesten Julien Millot et Tancrède Melet op op een kabel die over de 60 meter gespannen is die de twee cabinen scheidt!

Delen van de Paradiski werden gebruikt tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville in 1992 en u kunt de speed-skiën piste in Les Arcs 2000 zien of een ritje maken op de bobsleebaan in La Plagne.

Een nieuwe innovatie is de Yuge smartphone-app die informatie geeft over waar de wachtrijen staan voor de skiliften en de verwachte wachttijden, evenals een digitale pistekaart, weersvoorspellingen, skiroutes en trackinginformatie.

Voor het seizoen 2019-20 introduceerde de Paradiski een nieuwe keuze aan skipassen om meer te bieden dan alleen skiën. U kunt nu kiezen uit een Standard-, Essential- of Premium-pas die elk toegang geeft tot een verscheidenheid aan niet-ski-activiteiten. Een innovatieve zet van het skigebied om de aantrekkingskracht van skiërs en snowboarders van alle niveaus en niet-skiërs te vergroten.

Het skiën

De Paradiski heeft veel pittige blauwe en rode pistes die geweldig zijn voor gemiddelde skiërs, maar elk dorp heeft zijn eigen beginnersgebied en er zijn genoeg zwarte pistes en een aantal fantastische off-piste om de experts ook uit te dagen.

Een geweldige manier om de drukte te vermijden, is door de Mont de la Guerre-piste vanaf de top van Les Verdons op 2500 meter te nemen. Een van de mooiste pistes van de Paradiski, met een oriëntatie op het zuiden waardoor u kunt profiteren van de zon en helemaal kunt afdalen naar het dorp Champagny en Vanoise. Deze rode piste is 5 ½ km lang en heeft een hoogteverschil van 1000 m.

De legendarische Aiguille Rouge-piste begint op het hoogste punt van Les Arcs, op 3226 m. Het is een zwarte piste van 8 km met een verticale afdaling van meer dan 2000 m, het is het beste om er vroeg te zijn voordat er wachtrijen ontstaan bij de gondel.

Voor een unieke ervaring neem je de tunnelpiste. Een van La Plagne’s lange, meanderende blauwe pistes halverwege passeer je de Inversens-tunnel met zijn discomuziek en lichtshow! 136 meter lang en op 2315 m hoogte, werd het in 1975 gecreëerd om de top van de Roche de Mio te verbinden met de Belle Plagne en Plagne Bellecôte-gebieden.

photo © Tristan Shu

Een populaire plek om te lunchen op de pistes, Le 360 op de top van de Montalbert-gondel is een gigantische kubus van gerookt glas met een informeel café of u kunt kiezen voor het gastronomische restaurant.

Kinderen zullen genieten van het Forêt des Pitchouns in Peisey-Vallandry naast de Forêt-skipiste. Er zijn een reeks van 15 leuke en gevarieerde modules die voor iedereen toegankelijk zijn voor een speelse oversteek door het bos vol verrassingen en ontdekkingen.

Waar te verblijven

Les Arcs

Les Arcs heeft 200 km mooi gevarieerde pistes boven en onder de boomgrens en veel geweldige off-piste. Het bestaat uit 4 dorpen die allemaal ski-in ski-out accommodatie & alle diensten, winkels, bars, restaurants etc.

Less meer

La Plagne

Met zijn eigen 225 km aan skipistes begon dit speciaal gebouwde skistadje in 1961. La Plagne bestaat eigenlijk uit een aantal individuele ‘dorpen’ verspreid over een hooggelegen plateau. Plagne Centre is het grootste en is het belangrijkste centrum dan zijn er Plagne Soleil, Plagne Village en Plagne Aime 2000. Plagne Bellecôte en Belle Plagne zijn gescheiden van de rest aan de andere kant van een bergkam. Elk dorp heeft zijn eigen diensten met winkels, bars en restaurants.

Less meer

Peisey-Vallandry

Voorafgaand aan de opening van de Vanoise Express was Peisey Vallandry een verzameling van kleine traditionele dorpjes. Door de constructie van de kabelbaan bevindt deze zich nu in het centrum van de Paradiski en is het een ideale uitvalsbasis om het hele gebied te skiën.

Lees verder

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief