Reset Password

Your search results

Peisey-Vallandry

23/05/2020 by sneeuwchalets

Voorafgaand aan de opening van de Vanoise Express was Peisey Vallandry een verzameling van kleine traditionele dorpjes. Door de constructie van de kabelbaan bevindt deze zich nu in het centrum van de Paradiski en is het een ideale uitvalsbasis om het hele gebied te skiën. De dorpen zijn zeer geschikt voor gezinnen, zoals de vele catered chalets in Peisey-Vallandry laten zien.

Het zijn echt twee aangrenzende dorpen Vallandry en Plan-Peisey plus het 1000 jaar oude dorp Peisey-Nancroix net eronder met zijn barokke kerk. Gelegen aan de voet van de pistes, aan de rand van het bos, op een hoogte van 1600 m. De ligging op het zuiden biedt lange zonnige periodes en het landschap is spectaculair met bevroren watervallen en rustige gehuchten. Dit is de perfecte locatie voor diegenen die willen ontsnappen aan de bruisende steden Les Arcs en La Plagne.

Het is mogelijk om naar Arc 1800 te lopen, wat ongeveer 30 minuten duurt, maar er zijn ook gratis pendelbussen die tot de avond rijden.

Het skiën

Peisey-Vallandry ligt midden in het centrum van de Paradiski, hoewel eigenlijk gelegen aan de Les Arcs-kant van de kabelbaan die de skigebieden met elkaar verbindt. Het is daarom mogelijk om het hele gebied te verkennen, hoewel Paradiski een van de duurste skipassen van Frankrijk heeft, zullen veel mensen er de voorkeur aan geven om voornamelijk rond Les Arcs te skiën met slechts een dag of twee de pistes in La Plagne te verkennen. Met een ‘Paradiski Discovery’ pas kun je een dag aan de andere kant van het gebied doorbrengen.

Er is een goed beginnersgebied toegankelijk vanaf de Peisey-stoeltjeslift, het is vrij hoog op de berg, dus de sneeuw blijft meestal in goede staat. Vanaf hier bieden de Flocon- en Cabri-liften ook enkele veilige beginnerspistes. De rest van de lokale pistes zijn zeer geschikt voor lerenden, terwijl meer ervaren skiërs natuurlijk de meer uitdagende pistes boven Les Arcs of La Plagne willen verkennen.

Apres Ski

Bekend als de rustigere kant van de Paradiski, is er niet veel nachtleven, maar er zijn een aantal leuke restaurants en relaxte bars verspreid over de stad.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief