Reset Password

Your search results
11/05/2020

Skiën wordt hervat in Europa!

Alle skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland zijn sinds half maart gesloten, waardoor het skiseizoen 2019-20 voortijdig is beëindigd als gevolg van de Coronavirus-crisis. Maar met het opheffen van de beperkingen in zowel Oostenrijk als Frankrijk, stellen sommige skigebieden nu data vast voor hun heropening.

Kitzsteinhorn-gletsjer

De Kitzsteinhorn-gletsjer in het Salzburgerland wordt voorbereid voor opening op 29 mei. De berghellingen beginnen op 29 Mei, inclusief zomerskiën op het Kitzsteinhorn-gletsjerplateau met de Gletscherjet 4 & Magnetköpfllift.

Andere zomeractiviteiten zoals wandelen en mountainbiken zijn ook toegestaan.

In een persbericht zei het skigebied:

“De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers zijn altijd onze topprioriteit – daarom hebben we een passende veiligheidsrichtlijn ontwikkeld voor onze liften en ons toeristisch aanbod.”

Ze gingen niet in op wat deze veiligheidsmaatregelen kunnen zijn.

Ondertussen verwachten ze in Kaprun vanaf 27 juni ook de nieuwe 3K K-onnection open te zijn, wat betekent dat voor het eerst keer Kaprun en Kitzsteinhorn – helemaal tot aan ‘Top of Salzburg’ op 3029 m – direct zullen zijn ook in de zomer per lift verbonden. De nieuwe kabelbaan is vorig jaar op 29 november geopend.

Tux in Tirol, waar in Hintertux gewoonlijk gletsjerskiën in de zomer plaatsvindt, probeert bezoekers aan te moedigen door gratis annuleringen tot 48 uur voor aankomst aan te bieden.

Chamonix © Christophe Raylat

Chamonix heeft dit weekend aangekondigd dat ze de Aiguille du Midi-kabelbaan en de Montenvers-trein op 16 mei heropenen, wat betekent dat het mogelijk is om de beroemde Vallée Blanche-gletsjerroute te skiën zolang de sneeuwomstandigheden dit toelaten.

De skiliften zullen slechts een derde van hun normale capaciteit dragen, zodat passagiers afstand van elkaar kunnen houden. De autoriteiten in Frankrijk hebben ook richtlijnen gepubliceerd over hoe hygiëneprotocollen kunnen worden gehandhaafd tijdens het skiën of andere bergactiviteiten. Deze omvatten alleen het kiezen van routes die passen bij uw competentie en het vergroten van uw veiligheidsmarge, het kiezen van sites met weinig verkeer en het vermijden van overbevolkte sites, evenals het respecteren van de minimale afstand tussen de beoefenaars en het dragen van gezichtsmaskers. We kunnen aannemen dat soortgelijke beperkingen in Oostenrijk zullen gelden.

Les 2 Alpes heeft ook aangekondigd dat ze van plan zijn hun liften op 6 juni te openen. Normaal gesproken bieden ze in de zomer ook gletsjerskiën aan.

Verschillende skigebieden in Noorwegen en Zweden zijn de afgelopen weken ook heropend.

Hoewel dit zeer bemoedigend nieuws is, is het open skiën voorlopig alleen beschikbaar voor binnenlandse toeristen. De meeste nationale grenzen binnen Europa blijven tot nader order gesloten, dus tenzij je het geluk hebt om in Oostenrijk of Frankrijk te wonen, zul je wat langer moeten wachten om weer te gaan skiën.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief