fbpx

Reset Password

Your search results
26/09/2020

Skiplezier wel, maar geen après-ski

Oostenrijk verbiedt officieel après-ski en Frankrijk onthult Corona-regels voor skiën

Geen après-ski meer

Het is het nieuws waarvan we allemaal wisten dat het eraan kwam, maar het is nu officieel. Oostenrijk verbiedt dit winterseizoen grote groepen mensen die samenkomen voor après-ski plezier in bars en op terrassen.

Het nieuws kwam deze week in een verklaring van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz op een persconferentie. Hij legde dat uit;

“Het zal niet mogelijk zijn om après-ski te hebben zoals we gewend zijn uit het verleden, omdat het risico op infectie te hoog is … Skiplezier ja, maar geen apres-ski”

In een poging om het imago van de Oostenrijkse skigebieden te veranderen, zei hij dat vakantiegangers nog steeds konden genieten;

“Skiën, uit eten, natuur en genieten van de gastvrijheid en buitenactiviteiten”

Dit nieuws is geen verrassing voor wintersportfans, aangezien veel skigebieden hadden gesuggereerd dat ze deze winter geen traditionele après-ski zouden toestaan nadat verschillende steden, met name Ischgl, de schuld kregen voor het helpen verspreiden van Covid-19 in hun overvolle bars.

Deze week werd inderdaad ook een rechtszaak aangespannen tegen de Oostenrijkse regering namens drie Duitsers en een Oostenrijker die tot € 100.000 compensatie zoeken omdat ze zeggen dat ze het virus hebben opgelopen in Oostenrijkse skigebieden.

Ze verwijten de regering dat ze niet snel genoeg handelde om te waarschuwen voor de gevaren en voor een chaotische evacuatie van de skigebieden die de zaak alleen maar erger maakte. Een van de eisers is overleden en twee zijn nog steeds ziek van Covid-19. Dit zullen de eerste testzaken zijn die de uitkomst zullen bepalen van enkele duizenden andere rechtszaken die al tegen de Oostenrijkse regering zijn aangespannen.

Deze winter gelden er in skigebieden regels om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Naast het verplicht dragen van maskers in skiliften en openbare plaatsen, zullen bars en restaurants alleen eten en drinken mogen serveren aan klanten die zitten en die verplicht zijn om 1 uur ‘s nachts te sluiten, een regel die après-ski feesten onmogelijk maakt.

Frankrijk kondigt coronavirusregels aan voor skigebieden.

© France Montagnes

Ook deze week was het de beurt aan Frankrijk om te bevestigen dat de skigebieden deze winter zullen zijn. Nadat veel Oostenrijkse regio’s eerder deze maand hun regels voor het winterseizoen hadden aangekondigd, heeft het bestuursorgaan van de Franse skigebieden France Montagnes details van hun Covid-19-regels gepubliceerd. Deze zullen bekend voorkomen bij iedereen die de regels volgt die door andere landen zijn aangekondigd.

Hoewel er geen melding wordt gemaakt van het beperken van het aantal mensen op de skiliften, zullen de regels op de liften omvatten:

Afstanden tussen mensen bewaren, eenrichtingssystemen in liftwachtrijen, verplicht dragen van een masker, regelmatige desinfectie van apparatuur.

In de skischool is een masker vereist voor iedereen ouder dan 11 jaar die aan het begin en einde van de les bijeenkomt, maar kan tijdens het skiën worden verwijderd.

Alle gehuurde ski-uitrusting moet op de juiste manier worden gedesinfecteerd.

In bars en restaurants moet een gezichtsmasker worden gedragen bij het betreden of verplaatsen, maar mag worden verwijderd als u eenmaal zit. De bediening van eten en drinken vindt plaats aan de tafels die 1 meter uit elkaar moeten zijn of gescheiden door panelen. Een regel die après-ski ook in Frankrijk effectief verbiedt.

France Montagne voegde dat ook toe;

“De evolutie van de pandemie blijft onvoorspelbaar, dus u kunt horen van lokale toenames in COVID-19-nummers of mogelijke lokale opsluitingen. Reis dus alsjeblieft verantwoord, volg de richtlijnen van de lokale overheid en zorg ervoor dat je een geldige en geldige reisverzekering hebt.”

Dus ga je dit jaar op reis om te skiën? Zal uw wintersportvakantie hetzelfde zijn zonder après-ski of bent u een van degenen die dit jaar een rustigere skivakantie hoopt te hebben om te genieten van de rust en stilte van de bergen?

Category: Nieuws
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief