Reset Password

Your search results
17/10/2019

Tignes opent voor gletsjerskiën!

Grande Motte-gletsjer vandaag

Tignes opent eindelijk zijn gletsjer om te skiën deze zaterdag.

Zoals we vorige maand meldden, had het skigebied de opening eerder uitgesteld vanwege een gebrek aan sneeuw op de gletsjer op 3600 meter, beschuldiging van de opwarming van de aarde voor een reeks zomerse hittegolven die de gletsjer verlaten zonder voldoende sneeuwbedekking voor de voorgestelde opening in september.

Dit kwam nadat het skigebied deze zomer vroeg de gletsjer moest sluiten.

Dit is goed nieuws voor de mei ski-leraren en raceteams die de gletsjer gebruiken om elk najaar te trainen. Maar zoals het skigebied al zei, de omstandigheden zijn niet ideaal en de pistes zijn alleen geschikt voor gevorderde skiërs.

“De recente sneeuwval, ondanks hun zwakte, maakt het mogelijk om een opening van de Grande Motte-gletsjer op zaterdag 19 oktober te programmeren,” zei Tignes op hun website.

“Deze gedeeltelijke opening van het domein, onder bevredigende veiligheidsomstandigheden, blijft gereserveerd voor skiërs van een goed niveau.”

“Gezien het milde klimaat, blijft de gletsjer onder nauwlettend toezicht.”

Verschillende gletsjergebieden in Oostenrijk zijn al open en het eerste niet-gletsjeroord Kitzbühel in Tirol opent deze zaterdag en zondag enkele pistes, maar Les 2 Alpes in Frankrijk, die normaal in oktober wordt geopend, heeft bevestigd dat ze hun gletsjer dit najaar niet voor het tweede jaar zullen openen.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief