Reset Password

Your search results
24/09/2019

Tignes stelt het openen van gletsjerskiën uit en geeft de schuld aan de opwarming van de aarde.

Tignes 24/09/19

We meldden de vroege sluiting van de Grande Motte-gletsjer in augustus en vandaag heeft het skigebied van Tignes aangekondigd dat ze de gletsjer niet konden openen zoals gepland dit weekend.

De gletsjer op 3600m was gepland op 28 september te openen voor het herfstseizoen, wat een belangrijke tijd is voor skitraining voordat het winterseizoen begint. Tignes zou normaal gesproken in deze tijd van het jaar bezig zijn met training van raceteams en skileraren die cursussen volgen. Zoals de bovenstaande webcamafbeelding laat zien, ligt er simpelweg niet genoeg sneeuw op de gletsjer en zegt het skigebied dat de opwarming van de aarde te wijten is.

Opwarming van de aarde de schuld.

“De opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zijn relevanter dan ooit, waarbij Tignes uit de eerste hand deze effecten op zijn bergdomein heeft gezien.”

“Recordtemperaturen die deze zomer en de afgelopen weken in heel Europa zijn waargenomen, hebben met name de Grande Motte-gletsjer getroffen.”

“Tegen het einde van september kunnen we alleen maar jammeren over de verslechterde sneeuwcondities, die niet de optimale trainingsvoorwaarden bieden voor skiërs, clubs of wintersportprofessionals, die traditioneel hun ski’s in Tignes aandoen vanaf de maand oktober .”

De nieuwe openingsdatum wordt de komende weken bepaald door sneeuwval.

Begrafenis voor een gletsjer.

Dit nieuws komt slechts enkele dagen nadat honderden mensen een begrafenis bijwoonden voor de Pizol-gletsjer in Zwitserland, die officieel dood is verklaard.

Terugtocht van de Pizol-gletsjer in Zwitserland

Ongeveer 250 klimaatactivisten kwamen bijeen om op zondag naar de gletsjer op 2.600 meter hoogte te klimmen. Velen gekleed in het zwart voor de begrafenismars en een plaatselijke priester hield een toespraak om de gelegenheid te markeren.

De gletsjer wordt als eerste uit het Zwitserse gletsjerbewakingsnetwerk verwijderd. Het werd bestudeerd sinds 1893 maar heeft sinds 2006 80% van zijn volume verloren.

De begrafenis volgt op een soortgelijke gebeurtenis die in augustus in IJsland plaatsvond.

Verwijdering van ijs.

Vernietiging van de Pitztal gletsjer in Oostenrijk

Deze zomer publiceerde het WWF foto’s waarvan het zei dat het buldozers toonde die een Oostenrijkse gletsjer op meer dan 3000 meter hoogte vernietigden. Het werk wordt uitgevoerd op de Pitztaler gletsjer in Oostenrijk om een skipiste te verbreden, maar het WWF zegt dat het onderdeel is van een groter project om de skigebieden van Pitztal en Ötztal samen te voegen, wat zal leiden tot de verwijdering van 1,6 hectare van ijs in een tijd waarin gletsjers overal in de Alpen worden bedreigd door de opwarming van de aarde.

Wat goed nieuws?

Stubai glacier 23/09/19

Er is goed nieuws uit Oostenrijk, waar de winter alweer is teruggekeerd! Stubai is eerder deze maand geopend voor skiën en heeft dit weekend verse sneeuw op de gletsjer gehad. In Hintertux, waarvan de gletsjer het hele jaar open is, sneeuwde het ook op maandag!

Weersvoorspellers voor de lange afstand voorspelden deze maand ook een lange en koude winter voor de Alpen als gevolg van een ”Polar Vortex” die boven de Noordpool uitsteekt.

We hopen dat een moeilijke zomer in de bergen nu plaats zal maken voor een fantastisch seizoen …. Winter is coming!

Hoe denk jij erover? Heeft u deze zomer geskied? Of hoop je dit najaar vroeg te skiën om je op de winter voor te bereiden? We horen graag uw opmerkingen.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief