Reset Password

Your search results
21/11/2019

Waar kun je dit weekend skiën?

Ze noemen het ‘Snowvember’ omdat een reeks zuidelijke stormen meters vroege sneeuw naar de Alpen hebben gebracht. De stormen hadden vooral gevolgen voor het zuiden en oosten van de Alpen.

Sneeuwhoogtes van tussen de 1 ½ tot 3 meter in de Zuid-Franse Alpen en de Italiaanse Alpen, inclusief Cervinia, het skigebied Monterosa, Livigno en de Dolomieten, in Zwitserland vanaf Zermatt oostwaarts, inclusief Saas-Fee, Andermatt en St. Moritz en de zuidelijk deel van Tirol in Oostenrijk.

Misschien minder interessant voor ons, maar het zijn de Pyreneeën die op dit moment de meeste sneeuw in Frankrijk hebben met de hoogste sneeuwniveaus in november voor minstens 15 jaar!

Goed nieuws voor skiërs, de vroege sneeuw heeft het voor sommige skigebieden mogelijk gemaakt om hun openingsdata naar voren te brengen zoals hieronder beschreven.

Helaas is het niet allemaal goed nieuws en hebben de stormen chaos gebracht in sommige regio’s met lawine en modderglijbanen in Oostenrijk. Honderden mensen zaten ongeveer 24 uur eerder deze week vast in Stubai in Tirol nadat een lawine op de weg naar de gletsjer was gevallen. Elders in Oostenrijk werden verschillende dorpen afgesneden door zware sneeuwval.

De eerste lawine-sterfgevallen van het seizoen vonden plaats op 9 november in Solden in Oostenrijk, toen 2 Nederlanders werden gevangen tijdens het skiën buiten de piste. Een derde man heeft het ongeval overleefd.

De grote sneeuwval is gekomen met harde wind en de eerste grote sneeuwval van de winter is nog niet stabiel. Veel skigebieden hebben een lawinegevaar, dus wees voorzichtig als je deze week gaat skiën.

Dus waar kun je dit weekend skiën?

Alpe d’Huez

Dankzij de goede sneeuwval van de afgelopen 2 weken heeft Alpe d’Huez hun skipistes een week eerder geopend. 5 liften zijn open:

• Télémixte du Signal (2108m),
• DMC 1 (2100m),
• DMC 2 (2700m),
• Telemix van de Rif Nel Express
• Stoeltjeslift van de Lièvre Blanc.


12 skipistes zijn toegankelijk.

Skipassen zijn 25 € per dag

Chamonix

Gedeeltelijke opening van het skigebied Les Grands Montets in Chamonix op 23 en 24 november. Drie liften zijn open – de gondels Plan Joran en Bochard en de stoeltjeslift Tabé die toegang geeft tot vier pistes – Bochard, Marmottons, Coq en Tabé. De Pierre à Ric-piste is gesloten, dus skiërs moeten afdalen in de Plan Joran-gondel. Er zijn gereduceerde skipassen beschikbaar, met dagkaarten voor €28 en weekendpas voor €40.

Champéry / Les Crosets

Aan de Zwitserse kant van Les Portes du Soleil opent Champery dit weekend twee stoeltjesliften in Les Crosets, evenals de kabelbaanverbinding naar Champery.

Chamrousse

Chamrousse opent dit weekend gedeeltelijk met 10 open pistes en 3 liften: La Croix-gondel, stoeltjeslift Robert Lacs en stoeltjeslift La Bérangère.

Crans-Montana

In de regio Wallis in Zwitserland opende Crans Montana al een piste in het weekend van 16 – 17 november en dit weekend worden de Crans-Cry d’Er kabelbaan en de stoeltjeslift Nationale Express geopend.

Val Thorens

Dit jaar, zoals elk jaar in de 3 Vallées, markeert het openingsweekend in het hoogste skigebied van Europa het begin van het Franse skiseizoen.

Start het seizoen in stijl op het winteropeningsfestival, La Grande Première, op 23-24 november 2019. Professionals van alle topmerken gaan naar Val Thorens om skiërs en snowboarders een exclusieve kans te geven om de nieuwste uitrusting en accessoires, helemaal gratis.

Verbier

Sommige pistes waren al open sinds 6 november, maar vanaf dit weekend zullen er meer liften open zijn en het skigebied zal nu elk weekend in november en vervolgens elke dag vanaf 1 december geopend zijn. Dit weekend is het volgende geopend:

Liften:

• Kabelbaan Le Châble

• Kabelbaan Verbier – Les Ruinettes

• Funispace

• Stoeltjeslift Lac des Vaux 1

• Stoeltjeslift Lac des Vaux 2

• Stoeltjeslift Les Attelas

Pistes:

• Blauw van Lac des Vaux 1

• Rood van Lac des Vaux 1

• Rood van Lac des Vaux 2

• Rood van de Attelas naar de Ruinettes en de stoeltjeslift van de Attelas

Prijzen: 1 dag Verbier: CHF 65

Volgend weekend

Als je dit weekend de sneeuw hebt gemist, ziet het weekend van 30 november de traditionele Oostenrijkse openingsweekends met grote feesten op de skipistes en concerten met bekende artiesten.

Ischgl

Ischgl viert het begin van hun seizoen met de ‘Top of the Mountain’-concertopening op 30 november met cult-Berlijnse band Seeed. Twee dagen voor het concert, op 28 november, openen de pistes van de Silvretta Arena hun poorten voor alle enthousiaste wintersporters. Wat te verwachten: 239 kilometer ononderbroken pistes van Ischgl tot Samnaun en twee gloednieuwe stoeltjesliften met verwarmde stoelen en covers!

St Anton

St. Anton am Arlberg begint in het winterseizoen 2019/20 op 29 november met een concert van Sarah Connor en Nico Santos op 30 november. Zoals elk jaar is er de rest van het weekend een gratis ski- en snowboardtest.

Tignes / Val d’Isere

Hoewel Tignes zijn gletsjerpistes al open heeft, gaat de link met Val d’Isère open vanaf zaterdag 30 november.

Ga je dit weekend al skiën? Deel uw ervaringen met ons in de comments.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief