Reset Password

Your search results
19/11/2021

Wat is er nieuw in de 3 Valleien deze winter?

Het grootste aaneen gesloten skigebied van Europa gaat dit weekend open als het meest gelegen skidorp van Europa Val Thorens op zaterdag 20 november zijn deuren geopend voor het seizoen.

Gegarandeerd sneeuw

De 3 Valleien sneeuwgarantie

Niet tevreden met het feit dat het het grootste skigebied van Europa is, bieden de 3 Valleien nu een sneeuwgarantie en zullen ongebruikte dagen op uw skipas terugbetalen als de pistes gesloten zijn vanwege een gebrek aan sneeuw. Ze garanderen het hele seizoen het grootste aantal open en aangesloten skipistes van Europa. Hoewel dit misschien een gewaagde bewering lijkt, wordt het ondersteund door een aantal verbazingwekkende statistieken:

  • Het skigebied ligt tussen de 1100m en 3230m hoogte
  • 85% van het skigebied ligt boven 1800m
  • De verbindingen tussen de valleien zijn allemaal boven de 2000m
  • 49% van het skigebied is bedekt met 2189 sneeuwkanonnen

Dit alles betekent dat, als een Europees skigebied meer open aaneengesloten pistes biedt, de 3 Valleien alle ongebruikte dagen op uw skipas terugbetalen (uiteraard zijn er bepaalde voorwaarden van toepassing).

Nieuwe ontwikkelingen

De 3 Valleien hebben de afgelopen twee jaar enorm geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, maar met bijna niemand die vorig jaar skiet, zullen veel van de nieuwe ontwikkelingen dit jaar alleen door skiërs worden gezien, naast alle nieuwe ontwikkelingen van dit jaar.

Courchevel

Helaas is het slechte nieuws dat is bevestigd dat de Saulire-kabelbaan in Courchevel deze winter niet open zal zijn na het ongeval dat de installatie tijdens de pre-seizoen veiligheidstests in september beschadigde.

Dit zou geen probleem moeten zijn, want er zijn nog 3 andere liften om toegang te krijgen tot de Saulire en naar Méribel, de Vizelle-gondel en de stoeltjesliften Marmottes en Suisses.

De Saulire-kabelbaan in september

De voorbereidingen voor de Wereldkampioenschappen van 2023 gaan door en er is een nieuwe zwarte piste genaamd de Eclipse gecreëerd om de downhill-races te organiseren. De lange nieuwe piste begint vanaf de top van de Bouc Blanc-stoeltjeslift voordat hij de bomen in raast. Vervolgens pikt het een deel van de originele zwarte piste van Jockeys op voor een steile laatste afdaling, om aan te komen bij een nieuw finishgebied aan het sneeuwfront in Courchevel Le Praz. Vorig seizoen was de piste klaar, maar dit jaar zal het publiek er pas voor het eerst op kunnen skiën.

De nieuwe Eclipse-piste in Courchevel

Ook vorig jaar zijn de beginnersliften in La Praz verplaatst en is er een nieuwe tunnel gebouwd op de top van de La Tania-gondel zodat skiërs de piste kunnen oversteken wanneer er races plaatsvinden. Op de Col de la Loze werd ook een nieuw reservoir gebouwd om enkele nieuwe sneeuwkanonnen te leveren.

La Tania heeft een aantal geweldige familiechalets op de piste en heeft dit jaar ook een aantal grote verbeteringen aan het sneeuwfront gezien, waardoor het nog gezinsvriendelijker is geworden. Er is een nieuw beginnersgebied gecreëerd met 2 rollende tapijten ter vervanging van de oude sleeplift. De Folyeres-piste is ook opnieuw gevormd en omgeleid om het beginnersgebied te vermijden, waardoor het veel veiliger is.

Méribel

Een grote ontwikkeling die afgelopen winter werd voltooid maar pas dit jaar door skiërs zal worden gezien, is de nieuwe Bouqetin-stoeltjeslift. Dit is een 6-persoons stoeltjeslift met hoge snelheid die de iconische Plattieres 3-gondel vervangt. De nieuwe stoeltjeslift stijgt vanaf de top van Plans des Mains / Chatelet helemaal tot 2700 meter. Daarna kun je naar Les Menuires, St Martin de Belleville of terug naar Meribel skiën.

De originele Plattieres 3-lift was in gebruik sinds 1984 en de iconische cabines die door verschillende kunstenaars werden beschilderd om de Olympische Winterspelen van 1992 te vieren, werden online verkocht voor € 500 per stuk en brachten € 22500 op voor lokale verenigingen. De cabines waren binnen 3 minuten uitverkocht!

De originele Plattieres 3-gondel

Méribel zal de damesraces organiseren tijdens de wereldkampioenschappen van 2023 en daarom zijn er verschillende verbeteringen aangebracht aan de Roc de Fer-piste, waaronder een nieuwe tunnel, zodat skiërs de piste kunnen oversteken wanneer de races plaatsvinden.

Voor kinderen is een nieuwe groene piste in het Altiport-gebied genaamd de ‘Piste des Animaux’ leuk en leerzaam om kinderen te laten leren over de dieren die in de 3 Vallees leven. Het is ook te voet bereikbaar met een voetpad ernaast, dus perfect voor het hele gezin.

Beneden in Brides-les-Bains is de 3-traps Olympe-gondel die Brides-les-Bains verbindt met Les Allues, Le Raffort en La Chaudanne, geüpgraded met enkele nieuwe cabines. Deze vervangen de oude die ook van de olympische spelen van 1992 dateren.

Een nieuwe toevoeging aan de toch al bruisende après-ski scene van Meribel, een stijlvol nieuw bergrestaurant genaamd Maya Altitude zal op 4 december zijn deuren openen. Gelegen op 2400 m op de Tougnete-kam tussen Méribel en St Martin de Belleville, is het restaurant ontworpen door de in Hong Kong gevestigde architect Sylvestre Murigneux en heeft het een “levendig decor dat past bij de opwindende sfeer en elektrische vibes”. Het restaurant biedt plaats aan 400 personen en de keuken zal onder toezicht staan van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Akrame Benallal die “een uitzonderlijk menu biedt met een hoogwaardige brasserie-achtige keuken, met traditionele bergspecialiteiten” en een aantal weelderig uitzicht op de bergen.

Het interieur van het Maya Altitude restaurant

Les Menuires

Boven Les Menuires heeft een enkele 3 km lange 10-persoons gondel, de Pointe de la Masse, de oude Masse 1 en 2 gondels vervangen. De Masse 2, Lac Noir en Rocher Noir liften zijn allemaal verwijderd, maar de oude Masse 1 gondel blijft, zodat u kunt nog steeds toegang tot de blauwe pistes hier.

In de ‘4e vallei’ zullen twee nieuwe gondels een snellere toegang tot Val Thorens mogelijk maken en zullen ze ook openstaan voor voetgangers die de reis van Orelle naar Val Thorens met ‘droge voeten’ kunnen maken volgens het VVV-kantoor.

De nieuwe liften in de 4e vallei van Orelle

Vanuit het dorp klimt de Orelle-gondel, een van de langste in de Alpen met bijna 5 km, de 1462 m naar de Plan Bouchet in slechts 13 minuten. Vanaf hier klimt de Orelle-Caron-gondel de laatste 820 meter in slechts 7 minuten en arriveert bij de Cime de Caron op 3200 meter.

Skiërs kunnen genieten van een aantal geweldige rode en zwarte pistes naar Val Thorens, terwijl niet-skiërs kunnen genieten van het geweldige 360-uitzicht voordat ze de Cime de Caron-kabelbaan en de Caron-gondel afdalen om 20 minuten later in het centrum van Val Thorens aan te komen.

In de sector Borgne is een nieuw toerskigebied gecreëerd met gemarkeerde en beveiligde pistes verwijderd van de skiliften. Er zal een geprepareerd pad zijn voor de beklimming en twee gemarkeerde paden voor de afdaling waarvan er één onvoorbereid zal worden gelaten. Er zal ook een gebied zijn voor het oefenen van lawine-zoek- en reddingsacties.

Dus veel spannend nieuws uit de 3 Valleien. Als u dit seizoen op zoek bent naar een skivakantie in 3 Valleien, bekijk dan al onze 3 Valleien skichalets en boek rechtstreeks bij de eigenaren.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen
  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief