Reset Password

Your search results
05/10/2019

Wat is er nieuw in de Alpen voor de komende winter?

Bijgewerkt 10/10/19!

Het is zomer in de Alpen, maar er gebeurt nog steeds veel omdat skigebieden hun liftsystemen verbeteren om betere verbindingen en snellere verbindingen voor de komende winter te bieden. Er zijn enkele grote ontwikkelingen in Frankrijk en Oostenrijk, waarbij in sommige skigebieden tientallen miljoenen euro’s worden uitgegeven. Wat is er nieuw voor je favoriete skigebied? Ontdek in onze gids over wat er nieuw is voor het skiseizoen 2019-2020.

Frankrijk

Les Deux Alpes

In Les 2 Alpes één nieuwe lift zal worden gebouwd in het Chalance-gebied om vanuit La Fee toegang te krijgen tot de gletsjer. De oude Crêtes-stoeltjeslift voor vier personen wordt vervangen door een snelle snelle stoeltjeslift voor acht personen. De viermanslift zal echter worden gebruikt, maar naar Le Thuit worden verplaatst om de langzame liften daar te vervangen en een snellere route terug te krijgen vanuit La Fee.

De Super Venosc-stoeltjeslift, gebouwd in 1987, zal ook worden vervangen door een kortere en snellere stoeltjeslift.

Portes du Soleil

Avoriaz piste map
Nieuwe liften voor Avoriaz

Avoriaz heeft een grote toevoeging. Het skigebied Portes du Soleil ziet een nieuwe lift tussen Avoriaz en Champéry-Les Crosets in de Zwitserse kant van het skigebied. Het wordt een stoeltjeslift voor zes personen van Les Lindarets die bijna bovenaan de bestaande stoeltjeslift van Mossettes eindigt.

Er komt ook een nieuwe stoeltjeslift die de oude 3-persoons Léchère-lift zal vervangen, die de renners van Les Lindarets naar de onderkant van de Mossettes-stoeltjeslift bracht. De nieuwe lift bereikt een nieuw gebied langs de blauwe piste van Abricotine, 600 meter verder bergopwaarts dan voorheen.

In Châtel moet de oude stoeltjeslift met drie zitplaatsen die in 1983 werd geopend, worden vervangen door een hogesnelheidslift met 6 zitplaatsen voor een betere toegang tot het skigebied in Torgon en La Chapelle d’Abondance.

La Plagne

Bellecote gondel La Plagne
De Bellecote-gondel in een Plagne, gebouwd in 1978

In de Paradiski La Plagne’s ouderwetse Bellecôte-gletsjergondel gebouwd in 1978 zal eindelijk worden vervangen en vasthouden aan dezelfde algemene route als voorheen.

3 Vallées

In de 3 Vallées, Courchevel en Meribel zullen gastheer zijn voor de FIS Alpine World Ski Championships 2023, dus ter voorbereiding zijn de resorts begonnen met een serie upgrades van 42 miljoen euro.

De ‘Alpinium’ in Courchevel

Courchevel krijgt een nieuw basisstation met de naam ‘De Alpinium’. Het zal een VVV-kantoor, een liftpaskantoor, zalen met keuken en barfaciliteiten, 120 skikluisjes, kinderspeelruimte, toiletten en een grote ondergrondse parkeergarage met 500 plaatsen bevatten. Deze arkeerplaats zal ook verdubbelen als een elektrisch kartcircuit tijdens het laagseizoen van Mei tot November!

De gondel van Le Praz op 1300 m naar Courchevel 1850 is bijgewerkt voor een bedrag van € 15 miljoen, waardoor de reistijd korter is dan zes minuten, vanwege gondels met plaats 10 in plaats van vier.

In het dorp Le Praz komt een nieuwe 10-persoons gondel aan bij de top van de stoeltjeslift van Tovets. Het is een kortere route die ook een gemakkelijkere wandeling naar La Croisette-gebied betekent.

Voor degenen die op zoek zijn naar spanning, is er nu een speciaal freeride-gebied in de Creux Noirs-sector van Courchevel.

Courchevel Moriond zal ook betere verbindingen hebben met Courchevel 1850 en de gondel vanuit St. Martin de Belleville zal 30% meer capaciteit hebben.

Méribel opent twee nieuwe rode pistes in de Roc de Fer-sector, waar voorheen vooral beginnersvriendelijke blauwe pistes waren.

Tignes

Voor 2020 zal de Marais-stoeltjeslift in Tignes worden gemoderniseerd waardoor de Aiguille Percée op 2723m sneller toegankelijk is.

Oostenrijk

Sölden

Begin December 2019 zal er een directe verbinding zijn tussen Sölden en Hochsölden. De nieuwe lift wordt een 10-persoons gondellift die de huidige dubbele stoeltjeslift vervangt. Het zal een capaciteit van 1.330 personen per uur hebben en 1,2 km lang zijn. Naast een veel hogere capaciteit biedt de nieuwe gondel betere bescherming tegen slecht wee ren is ook goed nieuws voor niet-skiërs die Giggijoch rechtstreeks kunnen bereiken, maar ook voor beginners en gezinnen met kinderen die ook rechtstreeks in het beginnersgebied kunnen komen.

Kitzbühel

Kitzbühel zal de Fleckalmbahn-gondel met verwarmde stoelen bijwerken om het comfort te verbeteren!

Zell am See/Kaprun

Zell am See X-Press

Vanaf december 2019 maken de twee grootschalige projecten K-onnection en zellamseeXpress de meest uiteenlopende skigebieden in Oostenrijk toegankelijk met slechts één liftkaart.

Vanaf 30 november 2019 verbindt de ultramoderne gondel, K onnection, de Maiskogel met de Kitzsteinhorn. Het zal dan mogelijk zijn om het bergstation op de Kitzsteinhorn (Top van Salzburg, hoogte 3029 m) te bereiken door middel van een reeks van zes kabelbanen die 12 km lang lopen vanaf het centrum van Kaprun (768 m) via de Maiskogel.

Vanaf 7 december 2019 heb je vanaf zellamseeXpress vanuit een andere vallei toegang tot het skigebied Schmittenhöhe. Het eerste deel van de zellamseeXpress leidt rechtstreeks van Viehhofen naar het wintersport- en wandelparadijs met een spectaculair panoramisch uitzicht op meer dan 30 drieduizend meter toppen. Vertrekkend van het nieuwe lagere eindpunt, brengt een skibus u ook binnen enkele minuten naar het skicircus van Saalbach Hinterglemm.

SkiWelt

Het SkiWelt-gebied geeft de komende jaren meer dan € 100 miljoen uit aan verschillende projecten.

Nieuwe gondel voor SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental installeert vier nieuwe gondelliften, twee gaan deze winter open en twee in de komende jaren.

SkiWelt Brixen im Thale krijgt een nieuwe lift, een gemengde gondel en stoeltjeslift die met zijn eigen zonne-energie werkt. De lift heeft 10-persoons panoramische gondels en 8-persoons stoeltjesliften met verwarmde stoelen en weerbeschermende bubbels. De lift en de pistes zijn met 400 meter verlengd tot aan de Filzbodenbahn.

SkiWelt Westendorf installeert een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift ter vervanging van de oude 3-zitslift die dateert uit 1983. Er komt ook een nieuw uitkijkplatform met 360 ° toppanorama van de Wilder Kaiser en de Grossglockner naar de Zillertaler Alpen en een nieuw reservoir voor sneeuwkanonnen wordt gebouwd op de Kleine Salve.

Als u een stukje geschiedenis wilt kopen, worden 100 stoelen van de oude 3-zitter Fleidingbahn beschikbaar gesteld voor een aankoop van ongeveer € 250 per stuk.

In de komende jaren zal er ook een nieuwe lift in Söll bij Hexenwasser zijn om volgende zomer te openen en er wordt momenteel een nieuwe 10-persoons gondel gebouwd in SkiWelt Hopfgarten-Itter voor de volgende winter.

Ishgl

Ischgl heeft ook geïnvesteerd in de nieuwste hightech skiliften die € 24 miljoen hebben uitgegeven aan twee stoeltjesliften.

De nieuwe Velilleck-lift van € 13,5 m is 1.300 m langer dan de oude lift en kan tot 2.400 personen per uur vervoeren met verwarmde stoelen en beschermkappen voor alle weersomstandigheden. De nieuwe Visnitz-lift aan de Zwitserse kant van het skigebied is een 8-zitter, ook met verwarmde stoelen en beschermkappen die 3.500 personen per uur vervoeren.

Zwitserland

4 Vallées

Deze zomer is een grote liftupgrade aan de gang in de Zwitserse 4 valleien, waar u het luxe resort Verbier kunt vinden. De totale investering voor de gondelupgrade is ongeveer 25 miljoen Zwitserse Franken! De nieuwe 8-persoons gondel wordt geïnstalleerd om Pranion te verbinden met Plan du Fou in het skigebied van Nendaz. Het vervangt de skilift Fontaines en de oude kabelbaan Plan du Fou. De nieuwe lift zal het aantal skiërs en voetgangers verdrievoudigen van 800 personen per uur naar 2.400 per uur. Het zal volledig gekoppeld zijn aan de Siviez Plan du Fou-gondel en passagiers kunnen van Prarion naar Siviez overstappen zonder de gondel te verlaten. Skiërs kunnen ook halverwege bij Plan du Fou uitstappen en op pistes aan beide kanten van de berg skiën.

Dit is het grootste deel van de totale 60 miljoen investering van het liftbedrijf voor upgrades sinds 2016 met meer sneeuwkanonnen ook gepland voor de sector Greppon-Blanc.

Welke ontwikkelingen zou u graag zien in uw favoriete resorts? We horen graag uw opmerkingen hieronder.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief