fbpx

Reset Password

Your search results
19/11/2020

Wat is er nieuw voor het skiseizoen 2020-21?

© Zermatt Bergbahnen AG

Hoewel we nog steeds niet zeker kunnen zeggen hoe het skiseizoen 2020-21 zal verlopen, maar waar we zeker van kunnen zijn, is dat het, zoals veel dingen in deze moeilijke tijden, heel anders zal zijn dan normaal.

Terwijl we dit schrijven dit alles van de Alpenlanden zijn nog in een of andere vorm van lockdown met skigebieden gesloten overal, met uitzondering van Zwitserland. Er zijn ook reisbeperkingen en niemand kan nog met zekerheid zeggen wanneer de skigebieden dit seizoen opengaan.

Dit alles heeft de voortdurende investeringen in ski-infrastructuur in de hele Alpen niet tegengehouden, hoewel sommige projecten vertraging hebben opgelopen als gevolg van de Corona-crisis.

Skigebieden investeren elk jaar honderden miljoenen euro’s in nieuwe skiliften, kunstsneeuwinstallatie en het aanleggen van nieuwe skipistes. Dit jaar is niet anders met een lange lijst van skigebieden die de voltooiing van nieuwe projecten aankondigen. Dus wanneer we eindelijk onze wintersportvakantie kunnen plannen, naar welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we uitkijken? Hier is onze lijst met enkele van de belangrijkste nieuwe skiliften voor het skiseizoen 2020-2021.

Oostenrijk

Serfaus-Fiss-Ladis

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de skiliften die je berijdt, worden gebouwd, heeft het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis deze videotijdlijn vrijgegeven van de bouw van de nieuwe 12er-Bahn-stoeltjeslift aan de noordkant van Fiss. Het is geopend voor het seizoen 2020-2021 en is een zeer moderne, afneembare 8-persoons stoeltjeslift met stoelverwarming, kinderslot en beschermende bubbels.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Skiwelt zet het ambitieuze moderniseringsprogramma voort, waarin € 500 miljoen is geïnvesteerd.

In het dorp Söll is een moderne 10-persoons gondel gebouwd ter vervanging van de huidige Hexenwasser-gondel, die inmiddels meer dan 30 jaar oud is.

© Bergbahnen Söll

Skiwelt heeft meer dan alleen een skilift beloofd dat het rijden met de gondel een “echte belevenis” wordt. De rit op de nieuwe gondel wordt opgevoerd als een vlucht op een heksenbezem. Elke cabin is “betoverd” met zijn eigen motief en thema, zodat het bergavontuur begint met het betreden van de gondel. De werktitel “Hexophony” suggereert dat de Hexenwasser-gasten enkele muzikale verrassingen te wachten staan!

In het dorpje Itter heeft u toegang tot de Kleine Salve met een ultramoderne 10-persoons gondel die de oude 4-persoons Kraftalm-lift vervangt. De nieuwe gondel is 650 meter langer en zal toegang krijgen tot enkele nieuwe skipistes op de Kleine Salve. Net onder het bergstation is een nieuw stuwmeer gebouwd met een capaciteit van 50.000 m³, het nieuwe meer zal aanzienlijk bijdragen aan de effectiviteit van het Hopfgarten-Itter-sneeuwkanonnen.

Snow Space Salzburg

In het hart van de Salzburger bergen zal de nieuwe Panorama-verbinding tussen de wintersportplaatsen Flachau / Wagrain en Flachauwinkl / Kleinarl een van de grootste en meest diverse wintersportregio’s van Europa creëren. Met in totaal meer dan 200 kilometer piste. De nieuwe lift rijdt tussen de steden Wagrain en Kleinarl terwijl u geniet van het geweldige panorama van de bergketens Hohe en Niedere Tauern. De route van de 3,1 km lange lift brengt je van de Grießenkareck over de bergkammen naar Flachauwinkl-Kleinarl.

Kronplatz

In het winterseizoen 2020/2021, het grootste project ooit gerealiseerd op Kronplatz / Plan de Corones, zal de nieuwe kabelbaan “Olang 1 + 2” worden geopend.

© Studio Schlotthauer Matthiessen – architechturemade

Met een snelheid van 6,5 m / s en een transportcapaciteit van 3.900 personen per uur zal de nieuwe lift de lift zijn met de hoogste transportcapaciteit op Kronplatz / Plan de Corones. De nieuwe kabelbaan zal niet alleen de snelste en meest innovatieve, maar ook een van de meest comfortabele liften zijn en beschikt over een prachtig liftstation ontworpen door architect Cornelius Schlotthauer.

Frankrijk

Alpe d’Huez

Hoewel het controversiële project om het skigebied van Alpe d’Huez te verbinden met dat van Les 2 Alpes, in afwachting van goedkeuring opnieuw kan zijn vastgelopen, zullen er deze winter twee nieuwe liften openen in Oz-en-Oisans.

De gondel van Eau d’Olle Express zal het dorp Allemond onderaan de berg verbinden met de belangrijkste skiliften in Oz en Oisans met een reistijd van minder dan 8 minuten in plaats van 20 minuten over de bergweg.

Door het aantal auto’s te verminderen, wordt gehoopt dat dit goed zal zijn voor het milieu en snelle toegang tot het skigebied mogelijk zal maken voor degenen die vanuit Grenoble en Lyon komen.

In het naburige Vaujany is de nieuwe gemengde lift van Clos Giraud uitgerust met 6-persoons stoeltjesliften en 10-persoons Porsche Design-cabines. Het geeft skiërs een nog snellere toegang tot het Alpette-plateau op een hoogte van 2100m en toegang tot het hele skigebied van Alpe d’Huez. Het zal in 8 minuten 2.450m afleggen om het Montfrais-plateau te verbinden met de Alpette-sector. Deze nieuwe skilift biedt nieuwe skimogelijkheden speciaal voor kinderen die sneller en comfortabeler het ‘ski discovery’ gebied tussen de Alpette en Montfrais kunnen bereiken.

Grand Massif

© Alps Accommodation

De iconische Vercland-gondel in het dorp Samöens, die in dienst is sinds 1973, werd vorig jaar uiteindelijk gesloten om voor 2020 te worden vervangen door een moderne gondel met 10 zitplaatsen. Het wordt de snelste gondel van Frankrijk met snelheden tot 7 meter per seconde en 2000 mensen per uur.

Tignes

De oude Marais-lift met 3 zitplaatsen die de Aiguille Rouge boven Tignes 1800 met de Aiguille Percée verbindt, zal worden vervangen door de werkzaamheden die nu 2 jaar zullen duren. De demontage van de oude lift zal plaatsvinden vanaf het najaar van 2020. De nieuwe lift wordt gebouwd in 2021, wat een winterseizoen 2020-2021 impliceert zonder Marais-stoeltjeslift.

De nieuwe afneembare stoeltjeslift met 6 zitplaatsen zal 2000 personen per uur vervoeren voor een reistijd van ongeveer 8 minuten.

Les 3 Vallées

Courchevel verliest ook meer van die iconische hutten uit de jaren 80. De Plattières 3-gondel gebouwd in 1984 wordt dit jaar vervangen door een snelle 6-persoons stoeltjeslift genaamd de Bouquetin. U hoeft uw ski’s niet meer uit te doen of te dragen of in de cabines te persen. Het duurt nu slechts 2 en een halve minuut om de top te bereiken en zo op de hellingen van Saint-Martin de Belleville of Les Menuires te komen. De stoeltjeslift zal ook toegankelijk zijn voor voetgangers, zowel op de weg omhoog als tijdens de afdaling.

De klassieke oude cabines werden eind april geveild voor 500 euro per stuk. De verkoop bracht 22 500 euro op voor drie goede doelen.

Paradiski

De kabelspoorweg die Bourg-Saint-Maurice en het skigebied Les Arcs / Peisey-Vallandry verbindt, profiteerde dit jaar van een totale renovatie van zijn treinen.  Vanaf deze winter is er een nieuw volledig gerenoveerd vertrekstation, met verkoop- en informatieruimtes en volledig beschut tegen slecht weer.

Ste Foy Tarentaise

In het gezinsvriendelijke freeride-paradijs van Ste Foy wordt de oude 4-persoons vaste Arpettaz-stoeltjeslift uit 1990 vervangen door een moderne, snel afneembare 6-persoons lift. Bovendien krijgt de Grand Plan-stoeltjeslift 14 extra zitplaatsen, waardoor de snelheidsskiërs per uur van 1450 tot 2000 skiërs per uur komen.

Het gebied zal ook 100% van zijn skipistes onder de 2100 meter hebben, bedekt met sneeuwkanonnen.

Zwitserland

Zermatt

Het laatste bericht uit Zermatt was dat de nieuwe 10-persoons Kumme-gondel op 20 december 2020 nog opengaat zoals gepland. Het wordt de eerste gondel in Zwitserland die zonder personeel kan rijden. Zesenvijftig cabines zullen 1.500 mensen per uur vervoeren op de 3,2 km lange route van Tufternkehr via het middenstation in Wyss Gufer naar de Unterrothorn.

Grindelwald

Vanaf 5 december 2020 brengt de controversiële nieuwe kabelbaan Eiger Express u in slechts 15 minuten van het Grindelwald naar het station van de Eiger-gletsjer. De nieuwe kabelbaan is gebouwd voor een bedrag van CHF 400 miljoen en belooft een indrukwekkend uitzicht. De ultramoderne cabines met 26 zitplaatsen brengen u zeer dicht bij de noordkant van de Eiger, 1.800 meter hoog. Na uw aankomst op de Eiger-gletsjer wacht de panoramahal op u met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

De nieuwe lift, die voor het eerst werd voorgesteld in 2012, veroorzaakte controverse met tegenstanders die bezwaar maakten omdat het project het landschap zou ontsieren, maar ook het toerisme in de lokale dorpen zou beïnvloeden, dat zou worden omzeild door wat in wezen een nieuwe expreslijn zou zijn van Interlaken naar het Jungfraujoch-station . Na langdurige onderhandelingen reageerde het federale vervoersbureau op bezwaren door te zorgen voor aanpassingen, waaronder kortere pylonen en gecamoufleerde cabines, en het project mocht doorgaan.

Category: Nieuws, Skigebieden
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief