fbpx

Reset Password

Your search results
12/08/2020

Zwitsers skigebied gaat deze winter niet open vanwege het Corona-virus.

Fideriser Heuberge

Als teken van wat er deze winter kan komen, heeft het Zwitserse skigebied Fideriser Heuberge vandaag aangekondigd dat het deze winter geen skiliften zal openen.

De beslissing is genomen omdat de extra personeelskosten die nodig zouden zijn om te voldoen aan de huidige gezondheidsmaatregelen die nodig zijn om de coronaviruspandemie het hoofd te bieden, het skigebied onrendabel zouden maken.

Fideriser Heuberge is een klein skigebied met slechts 4 skiliften en 15 km aan pistes gelegen in het kanton Graubünden, niet ver van Davos.

Managing Director Henrik Vetsch legde uit dat:

“In het skigebied speelt het winterleven zich voornamelijk af in de drie berghutten en de twee restaurants op 2000 meter hoogte. We zijn ons ervan bewust dat we ons niet kunnen houden aan de afstands- en hygiënemaatregelen. In tegenstelling tot het zomerseizoen laten de operationele processen tijdens het winterseizoen geen enkele economische operatie toe waarin de voorzorgsmaatregelen kunnen worden geïmplementeerd en waarvoor verantwoording kan worden afgelegd “

Het management wilde de beslissing vroeg nemen, zodat zowel gasten als medewerkers de kans zouden krijgen ergens anders te vinden, legde hij uit.

Hoewel het maar om één klein skigebied gaat, zal het nieuws voor veel skiërs zorgen baren die zich afvragen of ze deze winter in hun favoriete skigebied kunnen skiën.

Lees onze vorige post over het effect van het coronavirus op winter 2020/21

Category: Nieuws
Delen

Laat een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Vind uw perfecte skichalet!

  • Nieuwsbrief